buna ziua,
Doresc sa va relatez situatia exacta pentru a intelege ce doresc.
Am avut un angajat in functia de gestionar care a luat de la un client un avand se 200 lei pentru achizitionarea unei sobe, pentru acest avans a facut un bon de mana prin care spune ca el a incasat suma de 200 lei ca avns pentru o soba, si a pus stampila firmei.
Acest angajat nu a predat societatii banii incasati iar omul ce a dat avansul s-a dus si a facut plangere la Protectia consumatorului care a venit si ne-a amendat pe noi cu suma de 4.000 lei pentru practica comerciala abuziva.
Angajatul a fost gasit minus la inventar cu 10.000 lei si a fost dat afara pt nemotivate iar in instanta am pierdut - fiind considerat ca societatea in calitate de comitent raspunde de fapta prepusului sau.
Am facut recurs dar a fost respins iar acum am facut cerere de revizuire la instanta ce s-a pronuntat asupra fondului avand inscrisuri noi respectiv o declaratie a persoanei ce a dat avansul ca si-a primit avansul inapoi de la gestionarul ce i-a luat initial banii, deci datoria a fost achitata intre cele doua persoane.
Consider ca anularea procesului verbal de contraventie a ramas fara obiect .
Astept pareri
Daca ati promovat revizuirea, mergeti cu ea pana la capat si incercati sa va faceti apararea ... dar nu cred ca o sa se schimbe solutia. La data respectiva fapta exista .... si da, raspundeti pentru faptele salariatilor.
Aveti insa posibilitatea sa va indreptati cu o actiune in regres impotriva fostului salariat pentru a va recupera prejudiciul pe care vi l-a produs prin nedepunerea banilor si neinregistrarea acestei comenzi.
Tva storno avans
Lizuca12
Buna ziua,
Spuneti-mi va rog daca am o factura cu strono avans care s-a incasat si s-a si facut nota contabila 4428=4427, societatea aplicand tva la ... (vezi toată discuția)