avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere de revizuire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere de revizuire

buna ziua,
Doresc sa va relatez situatia exacta pentru a intelege ce doresc.
Am avut un angajat in functia de gestionar care a luat de la un client un avand se 200 lei pentru achizitionarea unei sobe, pentru acest avans a facut un bon de mana prin care spune ca el a incasat suma de 200 lei ca avns pentru o soba, si a pus stampila firmei.
Acest angajat nu a predat societatii banii incasati iar omul ce a dat avansul s-a dus si a facut plangere la Protectia consumatorului care a venit si ne-a amendat pe noi cu suma de 4.000 lei pentru practica comerciala abuziva.
Angajatul a fost gasit minus la inventar cu 10.000 lei si a fost dat afara pt nemotivate iar in instanta am pierdut - fiind considerat ca societatea in calitate de comitent raspunde de fapta prepusului sau.
Am facut recurs dar a fost respins iar acum am facut cerere de revizuire la instanta ce s-a pronuntat asupra fondului avand inscrisuri noi respectiv o declaratie a persoanei ce a dat avansul ca si-a primit avansul inapoi de la gestionarul ce i-a luat initial banii, deci datoria a fost achitata intre cele doua persoane.
Consider ca anularea procesului verbal de contraventie a ramas fara obiect .
Astept pareri
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 10:23, 29 Octombrie 2010
Daca ati promovat revizuirea, mergeti cu ea pana la capat si incercati sa va faceti apararea ... dar nu cred ca o sa se schimbe solutia. La data respectiva fapta exista .... si da, raspundeti pentru faptele salariatilor.
Aveti insa posibilitatea sa va indreptati cu o actiune in regres impotriva fostului salariat pentru a va recupera prejudiciul pe care vi l-a produs prin nedepunerea banilor si neinregistrarea acestei comenzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica comerciala abuziva louisa louisa As dori sa stiu daca am primit in mod corect amenda de la Protectia consumatoului datorita faptului ca angajatul societatii la un punct de lucru a incasat ... (vezi toată discuția)
Daca angajatul unui ifn ce opereaza sub umbrela unei banci iti fura datele pentru a contracta credite cu buletinul in numele tau, exista vreo implicatie juridica pentru respectiva banca? unangajat unangajat Daca angajatul unui IFN ce lucreaza sub umbrela unei banci iti fura datele pentru a contracta credite cu buletinul in numele tau, exista vreo implicatie ... (vezi toată discuția)
Tva storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca am o factura cu strono avans care s-a incasat si s-a si facut nota contabila 4428=4427, societatea aplicand tva la ... (vezi toată discuția)