avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pasii necesari pentru a deveni coproprietar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pasii necesari pentru a deveni coproprietar

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
mensanex, utilizator
Cel mai recent răspuns: mensanex , utilizator 13:14, 2 Noiembrie 2010
in momentul in care veti incheia actele la notar, la cumparatori veti fi trecuti amandoi.Si iata ca ati deveni coproprietari.
Problema este ca nu puteti deveni coproprieatr pe o jumatate din parter.
Deveniti coproprieatr pe o cota parte , care nu este definita in materialitatea ei ci este o cota parte fictiva.
De exemplu o cota de 1/2 , sau 1/3, sau 1/3, sau cat considerati................
daca iesirea din indiviziune s-a efectuat intre 2 persoane, aceia sunt coproprietari; dumneavostra ar trebui sa obtineti de la unul dintre cei doi o cota-parte prin vanzare-cumparare, donatie, etc
avocat cristina popescu
Daca concubinul(a) dvs este unul dintre coproprietari , nefiind casatoriti legal nu aveti dreptul la cota-parte prevazuta de lege pentru cei casatoriti. Aveti doar dreptul de a fi despagubit cu valoarea muncii si a materialelor folosite( pentru care aveti documente) , prin actiune introdusa pe calea dreptului comun.
Buna ziua,
Situatia juridica este prezentata aiuritor.Va rog sa reveniti cu situatia de fapt cat de cat asa cum o percepeti, intrucat nici raspunsurile nu pot fi decat aiuritoare.De pilda, consilier lalym se refera la faptul ca ati fi cumparator cand, in realitate, asa cum ati prezentat cazul rezulta ca ati contribuit(sic!).Oricum, nu o spuneti pe sleau la ce si cat a fost aceasta contributie?
De asemenea, avocat cristina ionescu, in prima teza sustine o enormitate juridica, cand conchide ca iesirea din indiviziune da nasterii starii de coproprietate, efectul fiind taman pe dos, adica, fiecare dobandeste in mod exclusiv dreptul de proprietate; mai clar, inceteaza coproprietatea.
In plus, prodiamant pacatuieste prin opinia potrivit careia nu ai avea dreptul la cota parte prevazuta de lege pentru cei casatoriti, cand, se stie la nivel elementar, ca in sistemul de drept romanesc, proprietatea sotilor este una in devalmasie, acestia neavand nici macar determinata o cota-parte, fie ideala ori materiala din dreptul de proprietate.
Rugaminte:sa reveniti cu prezentarea exacta a cazului, altfel nici toti avocatii din Univers, incluzandu-i desigur si pe cei ai Majestatii Sale, Regina Angliei , nu vor reusi sa dea un raspuns corect, consecinta fiind evidenta, si anume, cea a pierderii timpului si vietii pe la diferite autoritati in sens larg.
Buna ziua,
Situatia juridica este prezentata aiuritor.Va rog sa reveniti cu situatia de fapt cat de cat asa cum o percepeti, intrucat nici raspunsurile nu pot fi decat aiuritoare.De pilda, consilier lalym se refera la faptul ca ati fi cumparator cand, in realitate, asa cum ati prezentat cazul rezulta ca ati contribuit(sic!).Oricum, nu o spuneti pe sleau la ce si cat a fost aceasta contributie?
De asemenea, avocat cristina ionescu, in prima teza sustine o enormitate juridica, cand conchide ca iesirea din indiviziune da nasterii starii de coproprietate, efectul fiind taman pe dos, adica, fiecare dobandeste in mod exclusiv dreptul de proprietate; mai clar, inceteaza coproprietatea ca modalitate juridica a dreptului real si se revine la forma pura si simpla a dreptului, acesta apartinand unui singur titular.
In plus, prodiamant pacatuieste prin opinia potrivit careia nu ati avea dreptul la cota parte prevazuta de lege pentru cei casatoriti, cand, se stie la nivel elementar, ca in sistemul de drept romanesc, proprietatea sotilor este una in devalmasie, acestia neavand nici macar determinata o cota-parte, fie ideala ori materiala din dreptul de proprietate.
Rugaminte:sa reveniti cu prezentarea exacta a cazului, altfel nici toti avocatii din Univers, incluzandu-i desigur si pe cei ai Majestatii Sale, Regina Angliei, nu vor reusi sa dea un raspuns corect, consecinta fiind evidenta, si anume, cea a pierderii timpului si vietii pe la diferite autoritati in sens larg.
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
ContSters174877, utilizator

Alte discuții în legătură

Modalitatile dreptului de proprietate luiza2008 luiza2008 Care este diferenta dintre coproprietate si indiviziune? Multumesc anticipat pt raspuns! (vezi toată discuția)
Coproprietate Silvia  Aldea Silvia Aldea Va rog frumos ajutati-ma cu interpretarea unor termeni: daca [b]2 persoane detin in coproprietate un apartament cu 3 camere [/b](fiecare detinand cote egale de ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei cote dintr-un apartament Remus_Rares Remus_Rares Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu o informatie. Daca detin in coproprietate 87% dintr-un apartament, pot sa imi vand partea mea? Ce putere are asupra ... (vezi toată discuția)