avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea unei cote dintr-un apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea unei cote dintr-un apartament

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati cu o informatie.

Daca detin in coproprietate 87% dintr-un apartament, pot sa imi vand partea mea? Ce putere are asupra apartamentului cel care ar cumpara cele 87% din el? Se poate muta in el? Ce ar putea pati din partea celuilalt coproprietar? Vrea sa vand si celalalt proprietar dar cere un pret aberant de mare.

Multumesc.
Ca sa puteti vinde trebuie sa iesiti din indiviziune.
Sunteti iesiti din indiviziune?
Apoi puteti vinde daca gasiti pe cineva disponibil sa cumpere cota parte si sa ramana in indiviziune cu celalalat coproprietar.
Ce sa pateasca? Cel care nu vinde Ii poate face viata un calvar.
Nimeni nu poate fi obligat sa isi instraineze proprietatea la alt pret decat cel cerut.
Odata ce este individualizata cota -parte din dreptul de proprietate, aceasta poate fi instrainata, cu titlu gratuit, ori cu titlu oneros.

Nu este obligatorie sistarea indiviziunii prin imparteala.


Trebuie,insa, sa exista un cumparator dispusa sa acceptare starea de coproprietate, proprietatea comuna pe cote -parti, proprietate obisnuita sau temporara.


Starea de indiviziune poate fi sistata oricand, pe cale judiciara ori pe cale notariala.


Situatia prezentata de dumneavoastra nu este una chiar comoda, in practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare cotã parte TheThunder49 TheThunder49 Bună seara! am şi eu următoatoarea speţă: A şi B sunt prop. unei case şi al terenului aferent, A vrea să înstrăineze cota parte a sa, îi trebuie ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament (succesiune facuta) Andrei29ro Andrei29ro Buna ziua, As dori sa inteleg care este procedura pentru a vinde un apartament avand in vedere urmatoarele date: 1. Apartamentul este al bunicului meu, s-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren catinica catinica Detin o suprafata de teren arabil impreuna cu sora mea.Eu doresc sa-l vand,ea nu vrea.Ce posibilitate am sa vand partea mea de teren?Terenul are cadastru (vezi toată discuția)