avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare Apartament (Succesiune facuta)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare Apartament (Succesiune facuta)

Buna ziua,

As dori sa inteleg care este procedura pentru a vinde un apartament avand in vedere urmatoarele date:
1. Apartamentul este al bunicului meu, s-a facut insa si succesiunea in urma decesului bunicii (cu cele 2 fete ale sale).
2. Bunicul si mama mea vor sa vanda apartamentul si fiecare sa-si ia partea cuvenita conform actului succesoral. Problema este ca a doua fata nu este de gasit. (Aceasta din urma sufera si de o boala mentala atestata de organele de specialitate deci nu stim daca mai are consimtamant sau nu).

Se poate inainta cu vanzarea apartamentului doar din dorinta bunicului meu, ca mai apoi sa trimita sumele de bani cuvenite celor doua fete? Sau trebuie neaparat consimtamantul tuturor partilor din actul de succesiune pentru a putea vinde bunul in cauza?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:38, 16 Octombrie 2017
Poate doar sa vândă cotele ce le revin însă, e greu de găsit un cumpărător care sa rămână în indiviziune cu doamna cu probleme medicale.Cine locuiește în ap,adică cine are posesia?
Nu mai locuieste nimeni in apartament insa bunicul meu plateste toate utilitatile si se asigura ca apartamentul e in stare buna. Se poate merge in instanta si cita matusa respectiva? In cazul in care nu se prezinta ce se intampla?
Instrainarea cotelor parti poate fi realizata fara acordul celorlalti succesori.

Cota-parte din dreptul de proprietate este individualizata.( ea poate fi transmisa catre terte persoane , cu titlu gratuit sau cu titlu oneros ).

Nu este obligatorie sistarea starii de coproprietate prin imparteala.

Avand in vedere ca mai exista un succesor care nu este de acord cu instrainarea cotei-parti din drepul de proprietate, noul proprietar va dobandi un bun in stare de coproprietate.

Asadar, noul proprietar trebuie sa accepte aceasta situatie juridica.

Bunul , in materialitatea sa, poate fi instrainat doar cu acordul tuturor coproprietarilor, conform regulii unanimitatii, aplicabile actelor juridice.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei cote dintr-un apartament Remus_Rares Remus_Rares Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu o informatie. Daca detin in coproprietate 87% dintr-un apartament, pot sa imi vand partea mea? Ce putere are asupra ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua ,am si eu o intrebare ,tatal meu are 2 fratii si un teren in Ialomita pe care doreste sa-l vanda problema cea mai mare este ca unul dintre fratii nu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face un act de vanzare cumparare ana_maria25 ana_maria25 Am dezbatut o mostenire si eu ca vaduva am cea mai mare parte,dar vreau sa vind mai 3 copii doi din ei ca sa vinda partea loc cer o suma prea mare aproape ... (vezi toată discuția)