avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norma de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norma de lucru

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii :care este baza legala pentru plata oamenilor la norma si cum se realizeaza?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 29 Octombrie 2010
Salarizarea in acord direct presupune stabilirea salariului sub forma produsului dintre normele de timp pentru lucrarile, operatiile, activitatile, produsele executate si tariful pe unitate. Acordul poate fi individual sau progresiv. Acordul direct este modul de determinare al salariului in functie de posibilitatea, abilitatea si efortul angajatului.
Pentru mai multe detalii si exemple practice vedeti
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariat pentru timp efectiv lucrat ralucagogiltan ralucagogiltan care este modalitatea in care un angajator poate incheia salariatilor contracte individuale de munca prin care acestia sa fie salarizati in functie de timpul ... (vezi toată discuția)
Completare contract de munca Elena_Aurelia Elena_Aurelia Vreau sa-mi fac contact de munca pe firma mea,pe norma intreaga cu minimul pe economie,dar vreau sa imi apara pe contract un salariu de1500 de lei dar sa ... (vezi toată discuția)
Plata ore zxz19 zxz19 Buna ziua In situația angajatul nu realizează totalul de ore lucrătoare dintr-o luna deoarece a petrecut mai mult timp pauze decât intervalul ... (vezi toată discuția)