In situația angajatul nu realizează totalul de ore lucrătoare dintr-o luna deoarece a petrecut mai mult timp pauze decât intervalul stabilit in ROI sau a absentat motivat in timpul programului de serviciu ( i s-a semnat bilet de voie), i se poate plăti salariul doar pt orele lucrate?
In conditiile precizate nu poate fi diminuat salariul la numarul de ore lucrate efectiv. Retinerile salariale pot fi facute doar daca salaratul este sanctionat disciplinar.
Regulamentul de Ordine Interioara, pe care salariatul este obligat sa-l semneze la angajare, este adevarat, stabileste printre altele si durata pauzei zilnice de care beneficiaza acesta, insa aceste "intarzieri" nu pot fi cumulate si scazute din totalul de ore lucratoare. Semnarea ROI de catre angajat, presupune ca salariatul cunoaste continutul acestui regulament si se angajeaza la respectarea lui, asfel incat orice incalcare a acestor reguli se poate sanctiona disciplinar.
Privitor la absenta motivata, aceasta nu poate fi inputata salariatului, deci nu-i pot fi scazute orele in care acesta a absentat notivat (prin aprobare).
Plata in acord?
BIANCA IRINA
Hristos a inviat!
stiu ce inseamna plata in acord teoretic dar practic....nu! am urmatoarele neclaritati, poate ma ajutati:
1. daca pe societate am toate ... (vezi toată discuția)