avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata ore

Buna ziua

In situația angajatul nu realizează totalul de ore lucrătoare dintr-o luna deoarece a petrecut mai mult timp pauze decât intervalul stabilit in ROI sau a absentat motivat in timpul programului de serviciu ( i s-a semnat bilet de voie), i se poate plăti salariul doar pt orele lucrate?
Cel mai recent răspuns: zxz19 , utilizator 19:35, 23 Iunie 2013
In conditiile precizate nu poate fi diminuat salariul la numarul de ore lucrate efectiv. Retinerile salariale pot fi facute doar daca salaratul este sanctionat disciplinar.
@ zxz19

Da, salariul i se va plati in functie de numarul de ore lucrate.
Nu este o retinere din salariu. Angajatul este plătit doar pt orele in care a prestat munca, sau a fost in concediu, medical...

*********

Multumesc Freeelis
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Regulamentul de Ordine Interioara, pe care salariatul este obligat sa-l semneze la angajare, este adevarat, stabileste printre altele si durata pauzei zilnice de care beneficiaza acesta, insa aceste "intarzieri" nu pot fi cumulate si scazute din totalul de ore lucratoare. Semnarea ROI de catre angajat, presupune ca salariatul cunoaste continutul acestui regulament si se angajeaza la respectarea lui, asfel incat orice incalcare a acestor reguli se poate sanctiona disciplinar.
Privitor la absenta motivata, aceasta nu poate fi inputata salariatului, deci nu-i pot fi scazute orele in care acesta a absentat notivat (prin aprobare).
Deci dacă muncesti o ora si șapte ore stai in pauza sau te plimbi vei fi plătit 8 ore?

Alte discuții în legătură

1 nemotivata - poat e taia tichetele de masa pe o luna ? 22.08.2009 22.08.2009 Va rog frumos a-mi raspunde la urmatoarea intrebare ; Cf legi tichetelor de masa - acestea se acorda aferent nr de zile lucrate , fara a depasi nr ... (vezi toată discuția)
Plata salariat pentru timp efectiv lucrat ralucagogiltan ralucagogiltan care este modalitatea in care un angajator poate incheia salariatilor contracte individuale de munca prin care acestia sa fie salarizati in functie de timpul ... (vezi toată discuția)
Renumeratie-angajati k.ioan k.ioan Buna ziua, As vrea sa stiu daca se pot plati angajatii /bucata produsa sau e necesar si un salariu brut (ex. mimimul pe economie)? Producem pulovere si ar fi ... (vezi toată discuția)