avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliara la curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliara la curte

intrebare: 1)paratii au dreptul sa ceara anularea cererii de revendicare a imobilului ?
- paratii invoca cei ,,24mp'' cumparati prin contract de vanzare - cumparare in anul 1998 de la varul nostru, cu care noi am facut iesirea din indiviziune(in baza unei decizii judecatoresti din 1960 a parintilor nostrii) in anul 2008 prin hotarare judecatoreasca, .
2) iesirea din indiviziune trebuia facuta si cu participarea paratului ?
Multumesc f.f. mult !
ce relatie familiala exista intre dvs?
Revendicare este acea actiune prin care reclamantul cere instantei de judecata ca in cadrul unui proces sa determine, prin semne exterioare,linia despartitoare dintre cele doua fonduri vecine.

Hotararea judecatoreasca ce se va pronunta are caracter declarativ de drepturi, deoarece judecatorul reconstituie hotarul real dintre cele doua fonduri.

Poate fi introdusa de proprietar, uzufructuar si chiar de catre posesor. Detentorii precari nu au acest drept. Ea poate fi indreptata impotriva proprietarului fondului limitrof, titularului unui alt drept real (uzufruct, superficie, drept de folosinta), precum si impotriva chiriasului sau arendasului, dar cu introducerea in cauza si a proprietarului.

Este o actiune reala imobiliara, petitorie si imprescriptibila.
Nu se confunda cu actiunea in stramutarea de hotare care este o actiune posesorie.

Nu e necesara prezenta paratului la judecata.
Exista un act de vanzare cumparare, care trebuie respectat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale pasive a piritului VONPAUL006 VONPAUL006 Am intentat actiune de granituire vecinului care a facut un gard nou si a intrat in interiorul proprietatii noastre. Am chemat in ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu ma lasa sa intru pe teren guest1001 guest1001 Cu ceva ani in urma (pana sa se faca intabularile si cartile funciare) am avut o actiune in granituire cu vecinul. Vecinul a dobandit prin contract de ... (vezi toată discuția)
Revendicare sau evacuare? ariana_2374 ariana_2374 Buna ziua,tuturor! In urma cu 2 ani am deschis,tatalui meu,un proces de evacuare din apartamentul in care sunt propietar si in care tata se mutase ... (vezi toată discuția)