avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LIPSA CALITATII PROCESUALE PASIVE A PIRITULUI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LIPSA CALITATII PROCESUALE PASIVE A PIRITULUI

Am intentat actiune de granituire vecinului care a facut un gard nou si a intrat in interiorul proprietatii noastre.
Am chemat in judecata si pe proprietar (el nu locuieste acolo) si pe cel care locuieste efectiv acolo.
Cel care locuieste efectiv acolo si a construit gardul invoca lipsa calitatii procesuale pasive.
Va rugam sa imi spuneti daca are dreptate sau nu si unde este reglementata aceasta.
Va multumesc,
VONPAUL006
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:55, 23 Noiembrie 2009
buna ziua!
actiunea in granituire este aceea actiune prin care reclamantul cere instantei de judecata ca in cadrul unui proces sa determine, prin semne exterioare,linia despartitoare dintre cele doua fonduri vecine.

Poate fi introdusa de proprietar, uzufructuar si chiar de catre posesor. Detentorii precari nu au acest drept. Ea poate fi indreptata impotriva proprietarului fondului limitrof, titularului unui alt drept real (uzufruct, superficie, drept de folosinta), precum si impotriva chiriasului sau arendasului, dar cu introducerea in cauza si a proprietarului.
presupun ca instanta va respinge lipsa calitatii!
Daca cel care locuieste acolo are calitatea de detentor precar , tinand cont de faptul ca l-ati chemat in judecata si pe proprietar , este posibil ca actiunea sa va fie admisa , conditiile de admisibilitate fiind indeplinite.
E justifica acea calitate procesuala pasiva a celui care locuieste in respectivul imobil, chiar fara a exista un titlu in acest sens.
Dententorul precar are calitate procesuala pasiva.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara la curte viorica voicu viorica voicu intrebare: 1)paratii au dreptul sa ceara anularea cererii de revendicare a imobilului ? - paratii invoca cei ,,24mp'' cumparati prin contract de vanzare - ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu ma lasa sa intru pe teren guest1001 guest1001 Cu ceva ani in urma (pana sa se faca intabularile si cartile funciare) am avut o actiune in granituire cu vecinul. Vecinul a dobandit prin contract de ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! In cazul in care intre proprietatea mea si proprietatea altei persoanei se afla o suprafata de teren ce nu ne apartine niciuna unuia dintre noi, in ... (vezi toată discuția)