buna ziua,am concurat pe un post de referent la primarie si am fost angajat pe perioada determinata de 6 luni.,va intreb fiind angajat din somaj si ca persoana ca varsta peste 45 ani mai beneficiez atat eu si angajatorul de acele facilitatiti?va multumesc
Avand in vedere perioada determinata a CIM , angajatorul nu poate beneficia de beneficiile unei conventii cu agentia de somaj.
Dvs fiind incadrat pe durata determinata puteti beneficia de somaj, dupa incetarea CIM pe durata determinata, daca nu l-ati efectuat pana la angajare.
Colega mea, @Marina Dorina Tarcea, are dreptate. Va redau numai un aliniat din art.85, din Legea 76/2002:
Art. 85. - (1) Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani.
...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Angajare someri
amina10
Am inteles ca la angajarea unei persoane cu statutul de somer se acorda de catre stat 500 lei/lunar firmei angajatoare.Contractul de munca este obligatoriu sa ... (vezi toată discuția)