avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

detin un teren cu chirie din anul 1974 ; închiriat de la primăria Iasi ; in anul 1995-Legea 112 şi 2oo3 - Legea 10, pretinsul fost propritar a incercat să intre in posesia imobilului unde se află şi terenul , dar nu a reuşit pentru că nu a avut acte doveditoare ; Intre timp am cumpărat o parte din imobil - construcţie , in baza legii 112/1995 , alipit cu terenul pe care il detin si acum in chirie .
Intrebare : pot invoca dreptul de uzucapiune asupra terenului pe care îl deţin cu chirie din anul 1974 ?
Vă mulţumesc !
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
IOSUB CRISTI, utilizator
Cel mai recent răspuns: bissy_ralu , utilizator 13:52, 29 Octombrie 2010
daca inca mai platiti chirie la teren..sua el putin in ultimii 30 de ani ati mai platit chirie..nu puteti pentru ca sunteti doar detentor precar,in baza contractului de inchiriere, nu posesor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ContSters83715 ContSters83715 Cineva a primit un teren de la ICS Mogosoaia in FOLOSINTA, pe baza de adeverinta, care sa ii foloseasca si in caz de control. Acum dupa 30 de ani este ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ionicanelutu ionicanelutu Detin o gradina inchiriata de la primarie de 28 ani.Va rog sa-mi spuneti am vreo sansa sa intru in posesie conform legii uzucapiunii?Si ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Sfat tip actiune drept de proprietate iuliamiron iuliamiron Buna ziua! Am nevoie de un sfat privind tipul actiunii sau modalitatea prin care sa reusesc sa rezolv situatia unui imobil. Situatia sta in felul urmator: ... (vezi toată discuția)