avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE

Ieri mi-a fost inmanat de catre seful meu un act aditional de reducere a salariului precum si a timpului de lucru, act aditional cu care n-am fost de acord, decizie care a dus ulterior la concedierea mea.
Azi dimineata, mi s-a propus din nou semnarea acelui act aditional chiar daca nu sunt de acord, semnatura reprezentand refuzul ofertei. Le-am spus ca faptul ca nu am semnat acel act aditional reprezinta insusi refuzul si au trecut la amenintari.
Au intocmit o adresa prin care imi aduc la cunostinta ca am refuzat semnarea actului aditional precum si a deciziei de concediere (lucru total neadavarat) si ca vor actiona conform legislatiei.
Intrebarea mea este daca este legal ce au facut si daca pot sa "umble" la drepturile care mi se cuvin in urma concedierii respectiv plata zilelor de concediu de odihna neefectuate precum si un salariu compensator.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters174971 , utilizator 14:24, 29 Octombrie 2010
Nici una dintre actiunile intreprinse de catre societatea angajatoare nu este legala. Asadar, contestati decizia de concediere la instanta de la domiciliul dvs. in termen de 30 de zile de la data comunicarii si cu siguranta veti avea castig de cauza.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere art 75 codul muncii maryus22 maryus22 Buna ziua, Lucrez la o statie peco care este administrata de un dealer sunt angajat de 3 ani la aceasta firma.Pe data de 17 octombrie 2012 s-a tinut o ... (vezi toată discuția)
Reducere salariala ContSters264293 ContSters264293 Buna ziua, Am fost anuntata de reducerea salariala si inteleg ca voi primi un anunt in scris care ma va informa de noua pozitie (retrogradare) si reducere ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)