avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada determinata si CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada determinata si CCC

Buna ziua!

Eu sunt angajata cu contract pe o perioada determinata si urmeaza sa intru in concediu crestere copil la data de 04.11.2010. Contractul meu cu firma angajatoare expira la data de 05.01.2012 si cu aceasta data cei de la departamentul de resurse umane al firmei mi-au cerut sa fac o cerere de revenire in firma desi contractul expira de drept la acea data si nici nu vor mai avea nevoie de mine.
Ma puteti lamuri de ce mi se cere aceasta cerere si daca ea ma afecteaza cumva in desfasurarea CCC si in primirea indemnizatiei aferente?
Multumesc.

Cristina
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:18, 29 Octombrie 2010
1. Daca intrati in CCC pe data de 04.11.2010, cum sa faceti de acum cerere de revenire din acest concediu? De unde sastiti cand veti reveni? Poate reveniti mai inainte de a implini copilul 2 ani.
2. Nu inteleg ce se vrea cu aceasta cerere de revenire (!?).
3. Ati mai primit raspunsuri la problema dvs. si pe www.avocatnet.ro/content/for...
Nu am revenit asupra unei mai vechi intrebari!
Singura mea problema este aceasta cerere. De ce imi este cerut sa o intocmesc acum cu data expirarii contractului meu. Eu nu vreau sa imi inchei CCC mai devreme si nici sa ma intorc in firma respectiva dar imi este cerut de la resurse umane sa fac cererea de revenire.
Credeam ca exista o anumita legislatie in aceasta privinta.
1. Nu semnati nici o cerere de revenire la serviciu.
2. CIM pe perioada determinata va inceta, de drept, la data expirarii sale, conform Codului muncii:
Art. 56 - (1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
...
j) la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată;
...
3. Adica pentru incetarea CIM nu mai este nevoie de interventia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediul de crestere a copilului inainte de termen caminante caminante Buna ziua, am nascut pe data de 30 mai 2012 si mi-am facut cerere pt concediu de crestere a copilului pe o perioada de doi ani. As vrea sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Concediu pt crestere si ingrijire copil Carmen Curelea Carmen Curelea Va prezint un caz : Salariatul are cim pe perioada determinata 01.01.2004-31.12.2006. intra in CIC in mai 2006 pa in 15.07.2007 pt. primul copil (atunci ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pentru cresterea copilului BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT acum doi ani unei angajate X i s-a intrerupt CIM pentru cresterea copilului. In aceasta perioada firma a angajat o alta persoana Y cu CIM pe periada ... (vezi toată discuția)