avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare CIM pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare CIM pentru cresterea copilului

acum doi ani unei angajate X i s-a intrerupt CIM pentru cresterea copilului.
In aceasta perioada firma a angajat o alta persoana Y cu CIM pe periada determinata de 6 luni datorita suspendarii CIM al titularului de post.
La 1 octombrie urmeaza sa revina X din concediu de cresterea a copilului.
Pe 30 septembrie lui Y ai expira contractul pe perioada determinata.
Cum se procedeaza in aceasta situatie?Mai trebuie concediata Y?Trebuie facuta o notificare pentru Y?Dar in cazul lui X cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: carmen crenguta , utilizator 09:28, 18 Septembrie 2009
Y inteleg ca are CIm pe durata determinata, deci va expira de drept, de ce sa o concediati?
X reia activitatea in acelasi post in urma unei cereri de reluare a activitatii dupa CIC.
ART. 56*)/ Codul muncii
Contractul individual de muncă încetează de drept:
j) la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată;

----"Y" beneficiaza de indemnizatie somaj daca are stagiul cerut de lege ----
Pentru persoana "Y" : cand se incheie perioada determinata se incheie si raporturile de munca a acelei persoane cu unitatea;nu faceti concediere,pentru ca nu e cazul.Se face decizie de incetare a contractului de munca , cu art.56 ,i se plateste salariul normal,zilele de concediu neefectuate ,daca are,sa i le platiti si cam atat.Numai daca doriti si doreste si acea persoana,puteti sa o tineti in continuare ca angajata(in functie de nevoia firmei de a avea inca un angajat),dar nu sunteti obligat.
Pentru persoana "X",titularul postului ii veti face reincadrarea in postul de pe care a fost suspendata,printr-o decizie in acest sens,iar restul relatiilor in munca vor decurge normal,ca si pana in momentul intrarii in concediu de maternitate.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
Lelia Ionescu, Contabil
1. pt X , pe baza cererii ei de reluare a activitatii( inregistrata si aprobata de conducerea unitatii) se face dispozitia de reluare a activitatii in baza aceluiasi contract de munca .
2. pt Y , tinand cont de expirarea duratei contractului de munca, se face dispozitie de incetare a CIM conform art 56/j din CM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm perioada determinata-revine din ccc zzenovia zzenovia Nu stiu cum sa procedez corect ca sa nu lezez o persoana care a avut incheiat un CMI pe perioada determinata(titularul in concediu pentru crestere copil) si in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata teoalex teoalex Buna ziua, As avea si eu cateva intrebari legate de contractele de munca pe durata determinata. Prima ar fi: de cate ori se poate prelungi un contract de ... (vezi toată discuția)
Cim determinata - prelungire sa incetare ? 22.08.2009 22.08.2009 Am o problema mai dificila O salariata are CIM pe per determinata la data de 20.05.2012 expira perioada ea este gravida in luna 4 are vreo proplema ... (vezi toată discuția)