avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatiile si fundatiile pot avea Cod CAEN ?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatiile si fundatiile pot avea Cod CAEN ?

Asociatiile si fundatiile pot avea Cod CAEN ? Intreb pentru ca, codul CAEN nu se trece in hotararea judecatoreasca de infiintare a Asociatiei sau in alte acte constitutive. Dar totusi cand vrei sa obtii vreo autorizatie ti se cere codul CAEN. Exista un astfel de certificat pe care sa fie inscris Codul CAEN precum cel de la Societatile Comerciale ? Si daca da, de unde se obtine acest certificat ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dorina Antonescu , Consilier juridic 10:27, 13 Aprilie 2008
Pot avea, in sensul ca la scopul/activitatea asociatiei poti trece coduri CAEN si/sau descrierea activitatilor. Totusi, judecatoria nu le va inregistra ca atare si e normal, pentru ca scopul economic e numai secundar la ONG-uri. Daca iti trebuie CAEN pentru ceva, du-te cu actul constitutiv/statutul asociatiei.
Deci tot de la Judecatorie se poate obtine mentionarea codului CAEN. Si acest cod CAEN va fi trecut in Statut ? Hotarare ? Act aditional ? Act special ? Trebuie facuta o cerere in acest sens ? Se practica lucrul asta ?
Multumesc anticipat si imi cer scuze pentru avalansa de intrebari :">
Codul CAEN il declari atunci cand ti se cere de o anumita institutie / pentru o anumita autorizatie, si este cel aferent activitatii pentru care soliciti autorizatia. Nu trebuie sa ti-l atribuie judecatoria, ci trebuie declarat avand in vedere activitatea intreprinsa si corespondenta acesteia in CAEN. Iar CAEN-ul nu cuprinde numai activitatile care genereaza profit. Sunt acolo si servicii de asistenta sociala cu cazare sau fara cazare de exemplu.
OK. Am inteles.
Multumesc
ce acte si care este procedura pentru recodificarea codurilor CAEN la fundatii??

Alte discuții în legătură

Bilant ong phill thomas phill thomas Bună seara! Vă rog să-mi daţi şi mie o informaţie corectă şi actuală referitoare la activitatea unei fundaţii . Fundaţia respectivă este ... (vezi toată discuția)
Cod caen ong CristinaMaria1991 CristinaMaria1991 Buna ziua, Detin o asociatie infiintata in baza OG 26/2000. Doresc sa adaug un nou cod CAEN in Actul Constitutiv. Ce procedura trebuie sa urmez? ... (vezi toată discuția)
C.a.e.n. pentru o.n.g. camiha camiha Persoanele juridice fără scop patrimonial vor completa codul privind activitatea desfăşurată, potrivit Clasificării Activităţilor din Economia ... (vezi toată discuția)