avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nu mi s-a raspuns la petitie in 30 de zile
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nu mi s-a raspuns la petitie in 30 de zile

Povestea este un pic mai lunga. In urma cu mai bine de un an am depus o petitie prin care ceream sa se aplice o lege: institutia trebuia sa vanda sau sa repare un imobil in termen de un an, si nu facuse nici una nici alta, termenul expirase cu o luna in urma. Mi-a raspuns ca s-a declansat procedura de vanzare asa ca nu au nici o obligatie, sa astept sa se faca vanzarea. Un an mai tarziu, acum, am depus o noua petitie prin care cer acelasi lucru, sa vanda mai repede sau sa repare si atrag atentia ca legea nu specifica anularea obligatiei de a repara daca au initiat "procedura de vanzare" (adica au facut comisia, urmeaza evaluarea - o pot amana pana la pastele cailor). Legea spune doar ca vand sau repara in termen de un an de la aparitia legii. Prima data am adresat petitia directiei de vanzari imobile, acum am adresat-o sefului cel mare. Acum n-am primit raspuns, desi au expirat cele 30 de zile si nu mi s-a trimis nici hartie ca s-ar prelungi cu 15 zile, iar la registratura n-au stiut ce sa-mi spuna.

Ce pot sa fac ? Plangere ca seful cel mare n-a solutionat petitia cui pot sa fac ? El pe el nu are cum sa se pedepseasca. As merge si in instanta, daca asta e procedura.
Cel mai recent răspuns: georgidan , utilizator 23:06, 31 Octombrie 2010
Initial ,reveniti la autoritatea careia ati adresat petitia sa emita raspuns
Constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza conform dispozitiilor L nr 188/1999 privind statutul functionarilor publici ,sau dupa caz potrivit legislatiei muncii nerespectarea termenului de solutionarea petitiilor
Aveti posibilitatea introducerii unei actiuni in contecios administrativ impotriva celor care nu v-au raspuns in termenul legal de 30 de zile.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de raspuns la o cerere petrescucornelia petrescucornelia Am depus o cerere la spitalul unde lucrez , au trecut 35 de zile calendaristice si nu am primit nici un raspuns. Ce trebuie sa fac ca sa primesc o ... (vezi toată discuția)
Nu am primit raspuns la petitie in termenul legal panzarumitica panzarumitica Buna ziua! Sunt pensionar si pentru rezolvarea unei probleme m-am adresat domnului ministrului in a carui subordine se afla casa sectoriala de pensii de care ... (vezi toată discuția)
Adrese si cereri fara raspuns Hobitzi Hobitzi Am depus in mai multe randuri sesizari sau cereri la consiliul local sau primarie.In general nu se raspunde deloc,sau cu mare intarziere,si raspunsurile sunt ... (vezi toată discuția)