avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nu am primit raspuns la petitie in termenul legal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nu am primit raspuns la petitie in termenul legal

Buna ziua! Sunt pensionar si pentru rezolvarea unei probleme m-am adresat domnului ministrului in a carui subordine se afla casa sectoriala de pensii de care apartin. Problema este de competenta acestuia. Desi a trecut termenul de 45 de zile in care dl. ministru trebuia sa-mi dea un raspuns, indiferent care ar fi acesta, raspunsul nu a fost dat. Care sunt implicatiile faptului ca nu s-a raspuns la timp si cui si in ce mod ar trebui sa ma adresez pentru a primi totusi un raspuns, repet, indiferent care ar fi acesta?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:39, 19 Iunie 2012
Reveniti cu o cerere in care solicitati sa vi se dea raspuns la petitie si aratati in final ca aceasta cerere reprezinta procedura prealabila. Daca nici de aceasta data nu primiti raspuns in termen legal va puteti adresa instantei de contencios administrativ.
Art 3 din OG nr 27/2001 prevede termenul legal de raspuns la petitii de 30 zile
Inainte de a demara procedura in instanta se impune respectarea si apliocarea procedurii prealabile,respectiv notificarea ,cu termen ,a obligatiilor pe care le apreciati necesare in sarcina reclamatului
Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autorităţi sau instituţii publice,termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publicăcompetentă.
Art. 9. - În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită,conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.


Constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit prevederilor Legii nr.188/1999
privind Statutul funcţionarilor publici sau, după caz, potrivit legislaţiei muncii următoarele fapte:
a) nerespectarea termenelor de soluţionare a petiţiilor, prevăzute în prezenta ordonanţă;
b) intervenţiile sau stăruinţele pentru rezolvarea unor petiţii în afara cadrului legal;
c) primirea direct de la petiţionar a unei petiţii, în vederea rezolvării, fără să fie înregistrată şi fără să fie repartizată de şeful compartimentului de specialitate
Dupa decaderea termenului maxim de 45 de zile,daca nu ati primit raspuns ,aveti dreptul sa formulati plangere in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul legal de raspuns la o reclamatie Leonard Turcitu Leonard Turcitu Care este termenul prevazut de lege pt.a raspunde unei reclamatii. In cazul care nu primesc nici un raspuns ce pot face? (vezi toată discuția)
Retinerea de 5,5% cass aplicata pensionarilor, legala si constitutionala? Pe data de 24.03.2011 , am depus o plangere prealabila la casa de pensii sect. 2 si nici pana la ora actuala nu am primit niciun raspuns.Cum voi proceda in ... (vezi toată discuția)
Termen de raspuns la o cerere petrescucornelia petrescucornelia Am depus o cerere la spitalul unde lucrez , au trecut 35 de zile calendaristice si nu am primit nici un raspuns. Ce trebuie sa fac ca sa primesc o ... (vezi toată discuția)