Firma dezvoltatoare fiind in insolventa /reorganizare, am semnat CVC cu Administratorul Judiciar al firmei de insolventa ( achitasem integral apartamentul din 2008). Extrasul de carte funciara al apartamentului a iesit curat, liber de sarcini. Mai exista vreo posibilitate ca banca care a avut ipoteca de grad 1 pe apartament sa atace contractele de vinzare cumparare(CVC)??
Daca da, ce se va putea face impotriva acesteia?
Nu, conform art. 53 indice 1 din Legea 85/2006 privind insolventa "Bunurile instrainate de administratorul judiciar sau lichidator , in exercitiul atributiilor sale prevazute de prezenta lege, sunt dobandite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garantii reale mobiliare sau drepturi de retentie, de orice fel, ori masuri asiguratorii, inclusiv masurile asiguratorii instituite in cursul procesului penal"
Ca o confirmare a ceea ce va spun este faptul ca acea ipoteca a fost radita. Deci banca nu mai poate executa apartamentul.
Va multumesc mult, Doamna Elena!!.....
......mi-ati luat o piatra de pe suflet......
Tot aud zvonuri ca orice cvc poate fi atacat...in special in astfel de situatii "tulburi" de insolventa cu 'alunecari" spre faliment !
Inteleg deci ca banca va putea executa doar apartamentele ramase fara transferul proprietatii catre promitenti cumparatori ( fie datorita faptului ca acestia nu mai achita restul de bani, fie datorita faptului ca unele apartam. nu au fost inca terminate- nu au intabulari ), corect?
Noi, cei 45 care am semnat cvc-urile vom "imparti" deci deci complexul cu banca? Oare cum vom imparti cheltuielile comune ale blocului??Interesant......am sa am placerea de a va tine la curent..'
Numai bine,
Thanks...sunteti o draguta!!......
Aceasta fiind in Sinaia ( o garsoniera intr-un complex nou) ........daca va pasioneaza muntele, in momentul in care vor fi gata utilitatile ( nu este inca incalzire, respectiv gazele pentru centrala de bloc), va pot oferi cheile, sa mergeti cu familia, intr-un w-end.......
Meanwile...poate va mai solicit cite-o consultatie, remarc cu satisfactie ca sunteti in tema cu subiectul , iar situatia e inca departe de a fi pe deplin lamurita si incheiata!!