Sunt in urmatoarea situatie : societatea in care lucrez este un punct de lucru ( de stat , nu bugetara )-fara personalitate juridica. Angajatorul meu este la firma "mama" aceasta avand personalitate juridica cu care de altfel am incheiat si contractul de munca si tot aceasta mi-a aprobat fisa postului . Conducatorul punctului de lucru da o decizie prin care imi atribuie noi sarcini de serviciu , spune el temporar , pana la angajarea personalului necesar , nementionand exact aceasta perioada .Aceasta este justificata prin faptul ca la unul din compartimente toti salariatii au plecat din unitate .Este corecta atribuirea unor sarcini de munca prin decizie ? Cine poate da decizii pentru modificarea sarcinilor de munca : conducatorul punctului de lucru sau angajatorul ? Este corect ca aceasta decizie sa fie contestata la TRIBUNAL si nu la judecatorie ?
Conform dispoziţiilor art.2 pct.1 lit.b1 din C.proc.civ., tribunalului îi revine competenţa de soluţionare, în fond, a conflictului de muncă, cu excepţia celor date prin lege specială în competenţa altor instanţe.
Conform fisei postului initiala care sunt raporturile de munca intre dvs. si conducatorul punctului de lucru ? Daca acesta este inscris in fisa postului ca fiind sef ierarhic ( cum mi se pare si normal de altfel ) este legal ca seful puctului de lucru sa poata emite decizii pt exercitarea de alte atributii .... acum limita legalitatii este foarte subtire in sensul ca nu va poate delega orice ... tocmai de aceea aveti posibilitatea de a ataca decizia la tribunal ...
Bafta !
Nu era corect delegarea sarcinilor de munca pe o perioada bine determinata ?Delegarea s-a facut "TEMPORAR" pana la angajarea unui alt salariat . Angajare care poate sa nu mai poata fi posibila .Daca vor mai pleca din unitate inca doua persoane , angajatorul va emite din noua o decizie prin care sa le preiau si acestora sarcinile de munca si tot asa .
Atribuirea acestor noi sarcini de munca se poate face oricand si oricum , dupa bunul plac al sefului punctului de lucru ? Mentionez ca felul muncii este unul de birou in care munca este nenormata . Noile sarcini de munca nu trebuiau atribuite prin modificarea fisei postului ?
Daca conducatorul locului de munca nu este el angajatorul poate emite acesta decizii care sa-mi modifice si sa-mi sporeasca sarcinile de munca ?
Efectiv nu am cum sa-mi indeplinesc toate sarcinile de munca , nu am timpul efectiv la dispozitie .
In prezent deja fac munca la inca vreo 3-4 posturi care sunt vacante .
Delegarea
say
Dragii mei
Codul Muncii vorbeste de delegare. Este vorba de delegarea in alta localitate sau delegarea de atributii, gen numire pe un post de conducere cu ... (vezi toată discuția)
Detasare temporara
Tudor1980
Daca un angajat este trimis intr-un alt punct de lucru al aceleiasi companii in acelasi oras pentru o perioada de o zi sau doua ,managerul din respectiva ... (vezi toată discuția)