avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot cere eu rechizitoriu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot cere eu rechizitoriu?

am si eu o intrebare daca nu stiu foarte multe despre un dosar penal,iar avocata nu imi vorbeste prea multe despre ceea ce se intampla in calitate de sora cum pot face sa intru in posesia rechizitoriului sa stiu si eu despre ce este vorba.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:20, 30 Octombrie 2010
Impreuna cu sora sau fratele Dv. care este, am inteles inculpat in cauza, solicitati dosarul pentru studiu la registratura instantei, eventual solicitati sa vi se elibereze o copie a actului de acuzare.
Daca nu sunteti parte in dosar nu pteti face xerox.
numai inculpatul poate cere rechizitoriu?ruda de gradul 1 nu poate
Cel/cea care a angajat si platit avocatul fratelui dvs,poate sa ii ceara acestuia sa ii inmaneze o copie de pe recizitoriu.
e dreptul inculpatului sa solicite sa i se comunice o copie dupa rechizitoriu.

Alte discuții în legătură

Constituire de grup infractional ciolitos ciolitos Am ghinionul sa fiu inculpat intr-un dosar penal in care mi se aduc urmatoarele acuzatii: constituire de grup infractional si inselaciune cu consecinte ... (vezi toată discuția)
Caz penal dare de mita Alina.1989 Alina.1989 Buna ziua! Va rog daca se poate sa imi raspundeti la o intrebare ,o persoana aflata in arest de 50 de zile,in situatia de camera preliminara si la care nu i sa ... (vezi toată discuția)
Rechizitoriu pentru anulare sentinta si inchidere dosar ovidiu martin ovidiu martin Solicit informatii despre ceea ce inseamna rechizitoriu de anulare a sentintei si inchiderea dosarului. In 2014 am avut un proces pe civil pe care l-am ... (vezi toată discuția)