avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rechizitoriu pentru anulare sentinta si inchidere dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Rechizitoriu pentru anulare sentinta si inchidere dosar

Solicit informatii despre ceea ce inseamna rechizitoriu de anulare a sentintei si inchiderea dosarului.
In 2014 am avut un proces pe civil pe care l-am pierdut mi-a venit hotarare dar care nu s-a pus in aplicare doarece firma cu care ma judecam era in faliment.
Acum cateva saptamani avocatul mi-a propus sa facem un rechizitoriu de anulare a sentintei si de inchidere a dosarului...
Din 2014 de cand am primit hotararea nu s-a mai intamplat nimic.

Este bine sa facem acest rechizitoriu in situatia mea sau lasat dosarul sa se prescrie?
Va multumesc mult pentu raspuns!
Cel mai recent răspuns: ovidiu martin , utilizator 18:45, 28 Septembrie 2017
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred că avocatul dvs. v-a comunicat că trebuie sa faceți un rechizitoriul. Ar fi bine să îl întrebați din nou ce a vrut să spună, că nu ați înțeles.
Rechizitoriul îl emite doar procurorul și este actul de sesizare a instanței de judecată.
Prin rechizitoriu se dispune trimiterea în judecată, dacă din materialul de urmărire penală rezultă că fapta există, că a fost săvârșită de inculpat și că acesta răspunde penal.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)
Frauda fiscala - cercetare, prejudiciu acoperit Mariancas Mariancas Buna ziua , sunt cercetat in stare de libertate sub control judiciar din 21 noiembrie 2013 , pentru o frauda informatica cu prejudiciul de 5000 de euro, ... (vezi toată discuția)
Punerea in miscare a actiunii penale si rechizitoriul eduuard eduuard Actiunea penala echivaleaza cu emiterea rechizitoriului? Care este momentul in care se pune is miscare actiunea penala impotriva inculpatului? (vezi toată discuția)