avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este diferenta intre cadastru si intabulare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este diferenta intre cadastru si intabulare?

:(Vreau sa imi iau un credit si mi s-au cerut, printe altele , actele:
-cadastru-
-intabulare
Care este diferenta intre ele?
Eu am doar extras de carte funciara, Multumesc
Maria
Cel mai recent răspuns: BUFNEA , utilizator 21:07, 5 Februarie 2008
Cadastrul e o operatiune tehnica (masuratorile, pe scurt), intabularea e o operatiune juridica ("legarea" proprietarului de imobil) care se face pe baza masuratorilor de cadastru.
Multumesc de raspuns, deci EXTRASUL DE CARTE FUNCIARA nu este suficient ?Va trebui sa obtin un act de la "cadastru"?De unde se obtine acest act?
Daca aveti extras inseamna ca e intabulata, iar intabularea se face pe baza documentatiei cadastrale (deci exista). Bancii ar trebui sa-i fie suficient extrasul.
Multumesc foarte mult, acum am inteles!!!!
Maria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara alex26o alex26o Buna seara! Am \\"cumparat\\" de la bunicul meu un teren prin tribunal, masuratoarea s-a facut la cererea judecatorului, a fost platita de mine pe motv ca ... (vezi toată discuția)
Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)
Act vinzare cumparare stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua cu o intrebare va deranjez ,,,dupa un act de vinzare cumparare la notariat ,,ce acte ar trebui sa am personal daca sunt cumparatorul,,ce acte imi va ... (vezi toată discuția)