avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extras carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extras carte funciara

Buna seara!
Am "cumparat" de la bunicul meu un teren prin tribunal, masuratoarea s-a facut la cererea judecatorului, a fost platita de mine pe motv ca bunicul nu avea suma necesara de bani.
Intrebarea mea este urmatoarea: Am fost sa iau un extras de carte funciara dar acolo am fost pus sa fac din nou alta masuratoare. Este adevarat ca asa se procedeaza?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 20:40, 8 Decembrie 2014
Pentru obtinerea unui extras de carte funciara este necesar doar sa completati cerere tip - formular ce se gaseste la biroul de carte funciara.
Nu vad pentru ce se impune o noua masuratoare.... dati mai multe amanunte.
Trebuie documentatie cadastrala intocmita in baza sentinteti judecatoresti (ce tine loc de act de vanzare cumparare) si a expertizei cerute de instanta.
Dupa intabulare primiti si extras de carte funciara.
Daca sentuinta judecatoreasca tine loc de contract de vanzare cumparare, atunci aceasta se intabuleaza asa cum este.
Pentru intocmirea documentatiei cadstrale am nevoie de un extras de carte funciara.
APET_R a scris:

Daca sentuinta judecatoreasca tine loc de contract de vanzare cumparare, atunci aceasta se intabuleaza asa cum este.
Pentru intocmirea documentatiei cadstrale am nevoie de un extras de carte funciara.

In cazul in care sentinta este data inainte de intrarea in vigoare a Ordinului din sept. 2011 (care reglementeaza avizarea tehnica a expertizelor judiciare in domeniul topografiei) nu este suficienta doar expertiza, trebuie facut si cadastru.
Chiar si dupa intrarea in drepturi a Ordinului , trebuie avut in vedere art. 10 aliniatul 2 din ordin.
Documentatia cadastrala se finalizeaza cu o intabulare si un extras de carte funciar, nicidecum acesta nu exista de la inceput, nu face parte din piesele la dosar cerute la prima inregistrare a imobilelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere de intabulare dana4max dana4max In anul 2002 parintii mei au intocmit o documentatie topografica - Plan de amplasament si delimitare pentru imobil. Dosarul contine memoriul tehnic, fisa ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare valerica1955 valerica1955 Am 3 corpuri de case ,separate, toate racordate la retelele de apa, lumina si gaz. Vreau sa vand unul din corpuri.Pentru toate acestea trebuiesc facute ... (vezi toată discuția)