avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Incheiere de intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Incheiere de intabulare

In anul 2002 parintii mei au intocmit o documentatie topografica - Plan de amplasament si delimitare pentru imobil. Dosarul contine memoriul tehnic, fisa corpului de proprietate, plan de amplasament, releveu apartament, contracte etc.
In anul 2011 tatal meu a decedat si am ramas eu cu mama singurii mostenitori.
Anul acesta vrem sa vindem apartamentul si am aflat ca ne mai trebuie la acel dosar, incheierea de intabulare si extras de informare.
De unde trebuie sa cer aceste lucruri? Trebuiau sa ne fie puse in acel dosar?
Mentionez ca firma care a facut dosarul nu mai exista.
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:51, 21 Februarie 2015
Unu.Daca intabularea s-a facut atunci incheierea de intabulare si extrasul de carte funciara pentru informare le obtineti de la cartea funciara.
Doi. Daca nu s-a facut intabularea (mie asa-mi pare, da mai bine sa nu cobesc) atunci ... trebuie sa o luati de la capat cu intabularea apeland la o firma de topografie. Alti bani, alta distractie.
Cum stiti daca s-a facut sau nu intabularea? Destul de simplu. Daca s-ar fi facut in dosar trebuiau sa fie si cele doua hartii care va lipsesc. Dar, ca sa fiti sigur, mergeti la OCPI si verificati daca apartementul este intabulat sau nu.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Dar atunci cand s-au facut certificatele de mostenire, nu trebuiau sa existe?
Voi merge la OCPI sa intreb.
Va multumesc pentru raspuns.
dana4max a scris:

Dar atunci cand s-au facut certificatele de mostenire, nu trebuiau sa existe?


Nu neaparat. Insa daca apartamentul era intabulat trebuia sa fie trecut in certificatul de mostenitor numarul cartii funciare si numarul cadastral.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Acel dosar tehnic cadstral se finalizeaza cu o incheiere de intabulare si cu emiterea unui extras de carte funciara pe numele proprietarului/proprietarilor.
Dca nu aveti acel extras de carte funciara inseamna ca trebuie sa urmati indicatia u.b.i.k.
Doi. Daca nu s-a facut intabularea (mie asa-mi pare, da mai bine sa nu cobesc) atunci ... trebuie sa o luati de la capat cu intabularea apeland la o firma de topografie. Alti bani, alta distractie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru ... Evapop Evapop Buna ziua, Pentru vanzarea unei case (cu terenul aferent) pentru care am extras de carte funciara si intabulare (unic proprietar) este necesara si releveul ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara autorizatii. pot fi trecute in releveu? gogeamitu gogeamitu Buna ziua. Am vizitat recent un apartament foarte frumos pe care am vrea sa-l cumparam prin credit ipotecar. Proprietarul are unele modificari facute in ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta cadastru! am facut cadastrul unui teren + casa ... danutza33 danutza33 Intrebare urgenta cadastru! Am facut cadastrul unui teren + casa acum vreo 20 ani ca urmare a succesiunii dupa decesul unuia dintre parinti. Nu aveam ... (vezi toată discuția)