Am nevoie de un ajutor din partea dv. in legatura cu o plangere pentru marturie mincinoasa.
Pe scurt: in anul 2004 am asistat la un incident in care un barbat a lovit un altul cu un pumn in fata. Am fost citata ca martor sa spun ce am vazut. In cadrul dosarului, atacatorul si-a adus fiica si sotia ca martori, plus un prieten (care era si vecin si coleg de munca) cu care se cunoaste de peste 40 de ani care sa declare ca acea lovitura nu a avut loc. Sotia si fiica -au contrazis in declaratii, iar martorul prieten a declarat ca nici nu m-a vazut ca eram acolo. Cel lovit a avut certificat medico-legal. Cu toate astea, instanta a dat o sentinta prin care s-a spus ca fapta nu exista, ca nu se poate stabili cu exactitate daca cu adevarat cel invinuit e agresorul, iar ca declaratia mea e subiectiva avand in vedere ca sunt cunostiinta cu cel lovit.
Dar, acum, la peste 3 ani m-am trezit ca agresorul imi face plangere pentru marturie mincinoasa. Am ramas fara cuvinte.
Vreau sa mai spun ca din momentul in care am dat acea declaratie am fost hartuita non-stop de familia agresorului. Am primit telefoane de amenintare iar in acest sens exista o sentinta penala. Mi-au depus vreo 4 plangeri penale pentru fapte de distrugere asupra bunurilor lor, iar toate aceste plangeri s-au solutionat cu NUP, fapta nu exista. Eu nu am facut plangere impotriva lor pentru denunt calomnios sau pretentii, cu toate ca multe lume m-a indemnat sa o fac, mai ales ca in urma faptelor lor mi-am pierdut si locul de munca pentru ca au dat telefoane sa ma denigreze.
Ce as putea sa fac acum in legatura cu aceasta plangere de marturie mincinoasa? Am citit cate ceva pe internet dar nu am gasit daca exista un termen in care trebuia sa faca plangerea avand in vedere ca au trecut 3 ani de atunci.
Pot sa fiu eu trasa la raspundere pentru ca cel agresat nu a fost in stare sa-si sustina actiunea?
Va rog mult ajutati-ma cu un sfat. Multumesc mult
P.S: de discutat cu agresorul nu e posibil sub nici o forma ca sa inceteze cu hartuirea asta
Va rog daca se poate un raspuns. A trecut mai bine de 1 an si jumatate de cand am deschis subiectul de mai sus, si ma aflu in aceesi situatie. Dupa ce am dat declaratia de care vorbeam mai sus, si mi s-a apus ca se va rezolva problema, la aproape un an dupa declaratia data m-am trezit cu o alta citatie, venita tot de la sectia de politie prin care mi se cerea sa revin pentru o completare a declaratiei data anterior. M-am dus si am dat o noua declaratie, cel de la politie spunandu-mi ca acum se rezolva. Dar, zilele trecute m-am trezit cu o noua citatie, de la aceeasi sectie de politie cum ca trebuie sa revin cu o noua completare a declaratiei si sa spun daca nu cumva vreau o confruntare cu cel care a formulat plangerea. Deja nu mai inteleg nimic. Cum poate o plangere de genul acesta sa stea 2 ani si sa faca drumuri intre politie si parchet? E normal? E normal sa mi se ceara o completare a declaratiei? Si inca una.....iar acum o confruntare?
Ce as putea face sa se termine o data pentru totodeauna, sa imi dea o solutionare si sa-mi pot vedea de viata???