avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturi nexterne cu tva sau nu?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturi nexterne cu tva sau nu?

doresc sa achizitionez pe baza unor contracte mai multe bunuri din comunitatea europeana.
facturile care mi se fac sunt cu tot cu tva(chiar daca in unele tari ue tva mai mic sau mai mare? sau fara tva?
Cel mai recent răspuns: smart accounting business srl , Contabil 17:44, 18 Martie 2008

Daca le furnizati codul de TVA, nu o sa va mai factureze cu TVA. Dar trebuie sa fiti inregistrati in scopuri de TVA in Romania.
eu sunt platitor de tva dar mai sunt alte acte necesare pentru importuri?

Nu se mai fac importuri, din statele memre UE, sunt calificate ca fiind achizitii intracomunitare. Va trebuie sa depuneti declaratia recapitulativa de TVA, la administratia financiara si declaratia intrastat daca depasiti valoarea de 300.000 ron.
foarte vaga intrebarea...ce achizitionezi mai precis? si persoanele acelea sunt persoane juridice? tu esti inregistrat in scopuri de TVA in Romania cf art. 153 din Codul Fiscal?
istudor adriana a scris:

foarte vaga intrebarea...ce achizitionezi mai precis? si persoanele acelea sunt persoane juridice? tu esti inregistrat in scopuri de TVA in Romania cf art. 153 din Codul F


Are vre-o importanta ce achizitioneaza???A spus doar ca este inregistrat ca platitor de TVA. Etocu a dat raspunsul corect.

Alte discuții în legătură

Platitor de tva intracomunitar, naplatitor in romania istoichina istoichina Detin o microintreprindere, care de la infiintare a fost neplatitoare de TVA. In perioada urmatoare voi efectua exporturi si importuri, astfel m-am ... (vezi toată discuția)
Pasi dupa infiintarea firmei astterx astterx Buna ziua Saptamana trecuta am incheiat cu actele la ONRC si am primit certificatul de inregistrare, certificatul constatator si hotararea tribunalului. Am ... (vezi toată discuția)
Tva albulescu albulescu Buna seara,daca o sc din Spania factureaza livrarea unor anumite materiale unei sc din Ro,in factura este prevazut tva,sc din Ro.poate cere deducerea sau ... (vezi toată discuția)