situatia acum sta cam asa:
__angajatorul m-a tot amanat sa ma bage in somaj si nu a mai facut-o
__intre timp eu din 5 pana in 31octombrie am intrat in concediu medical
__acum pe 1 noiembrie trebuie iar sa ma duc sa mi se dea concediul medical pana pe 15 dar acum angajatorul imi spune ca ma da in somaj incepand cu 1 noiembrie
__eu cum mai procedez acum? cum fac? imi fac dosarul de somaj si apoi le dau la somaj concediul medical sau cum?
__daca angajatorul ma tine cu adeverinta aia pana dupa 15 cand trebuie sa ma duc dupa celalalt concediu medical? eu pe urma cui le dau pe amandoua?
In perioada de concediu medical, angajatorul nu are voie sa va desfaca contractul de munca, asa ca veti intra in somaj incepand cu data de 16 noiembrie.
Asa ca veti depune dosaul pentru somaj, incepand cu 16 noiembrie, pina atunci veti primi indemnizatie pentru concediu medical, care oricum nu este platita de catre patron.
si deci nu as putea sa fac in nici un fel sa-mi dea somajul banii pe concediul din 1-15noiembrie daca ma da angajatorul in somaj? dar nu de la angajator pentru ca mi-ar face un bine daca m-ar da in somaj deoarece are unele probleme si oricum nu-mi va plati nimic?
eu sunt insarcinata in luna a6-a si doctorul mi-a dat concediu medical pe boala obisnuita si asa va continua pana la prenatal dar vreau sa ma dea in somaj caci sunt unele probleme cu firma angajatorului si cum v-am spus nic banii pe concediu n-o sa-i vad vreodata.
pe mine nu ma prea intereseaza ca poate ca nu poate ca are voie sau nu sa ma dea in somaj ca eu chiar vreau sa ma dea in somaj insa vreau sa stiu daca pot sa-mi iau concediul medical daca intru cu data de 1noiembrie in somaj si totodata mi se continua concediul medical tot cu 1noiebrie sa-l iau de la somaj...ma rog..de unde se ia si cum fac?
pana la urma sa zic ca firma ar intra in faliment tot trebuie sa ma scoata in somaj asa ca prefer acum sa ma scoata ca s-asa am avut numai probleme cu ei.
1. Puteti intra in somaj si, acolo fiind, veti putea beneficia de concediu medical, concediu de maternitate si CCC pana la 2 ani.
2. Certificatele medicale leduceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
3. Cererea de CCC pana la 2 ani o faceti tot catre Agentia de Somaj.
4. Toate aceste concedii suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea acestora.
dar pot in acelasi timp de la 1 noiembrie sa intru si in somaj si sa mi se dea si concediul medical tot de la 1 noiembrie de catre cei de la somaj? conteaza ca si in octombrie am fost in concediu medical?
Somaj dupa ccc
Cyta
Am terminat concediul pentru ingrijire copil pana la 2 ani si cand m-am intors la firma unde lucram mi-a dat preaviz ca sa intru in somaj, pentru ca firma s-a ... (vezi toată discuția)