avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia pt cresterea copilului

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati in problema urmatoare.
pe 15 septembrie 2010 mi-am dat demisia si de cateva zile am aflat ca sunt insarcinata. Ce pot sa fac sa pot sa beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului? Ca sa ma angajez, nu cred ca am vreo sansa... Ce solutii imi sugerati, avand in vedere ca astazi se implinesc 1,5 luni de atunci? Plata asigurarilor sociale ar fi vreuna dintre ele? Daca da, care ar fi procedura? Ce suma ar totaliza asigurarile sociale? Care sunt asigurarile sociale? Astept cu interes sugestiile dvs. Va mutumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:43, 31 Octombrie 2010
1. Indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani se acorda si in cazul fractiunilor de luna (daca fractiunea este cel putin egala cu jumatate din numarul de zile lucratoare ale lunii respective - este admisa o singura luna in care numarul de zile de obtinere de venituri profesionale sa fie mai mic de cat jumatate din numarul de zile lucratoare ale lunii).
2. In cazul dvs. cred ca puteti incheia un CIM retroactiv cu data de 01.10.2010.
3. Merge si cu conventie civila de prestari servicii. Ea nu se inregistreaza la ITM ci la Adm. fiscala. Acum si din aceste venituri se retin contributiile de asigurari asa ca se fac declaratii rectificative.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la indemnizatia pt cresterea copilului? anany anany Trebuie sa nasc la inceputul lunii septembrie si in ultimele 12 luni am fost in somaj tehnic si am si 8 zile de concediu fara plata,mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Cic 2 ani Vioreld Vioreld buna ziua. stiam ca pt a beneficia de indemnizatia de concediu ingrijire copil trebuie ca in ultimile 12 luni sa lucrezi 12. Daca in aceste 12 luni sunt si ... (vezi toată discuția)