avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare referitoare la o contestatie decizie de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare referitoare la o contestatie decizie de concediere

In luna Aprilie am depus catre tribunal o contestatie la decizia de concediere prin care ceream urmatoarele:
1. anularea Deciziei de concediere nr. 953/02.03.2010, ce mi-a fost comunicată la data de 11.03.2010 în baza căreia s-a dispus desfacerea unilaterală a contractului individual de muncă încheiat între subsemnatul şi XXXXX, întrucât desfiinţarea funcţiei de Director logistic nu este efectivă şi în fapt nu este vorba de o restrângere a activităţii pârâtei;
2. reîncadrarea subsemnatului în funcţia avută anterior de Director Logistic, în baza contractului individual de muncă pe durată nedeterminată;
3. obligaţi pârâta la plata retroactivă a salariilor neîncasate, indexate, majorate sau reactualizate la care sunt îndreptăţit, începând cu data de 11.03.2010 şi până la repunerea efectivă în funcţia avută anterior;
4. obligaţi pârâta XXXXX la acordarea contravalorii bonurilor de masă neîncasate la care sunt îndreptăţit, începând cu data de 11.03.2010 şi până la reîncadrarea efectivă în funcţia avută anterior;
5. obligaţi pârâta XXXXX la plata către subsemnata de daune morale în cuantum de 2 000lei;
6. obligaţi pârâta la eliberarea unei adeverinţe privind perioada lucrată efectiv în cadrul acestei societăţi în vederea completării carnetului de muncă;
7. obligaţi pârâta la plata drepturilor băneşti decurgând din folosinţa autoturismului proprietate personală în interesul postului pentru care am fost încadrat în cuantum de 1400 lei, pentru perioada lunii ianuarie 2010-15 februarie 2010;
8. obligaţi pârâta la plata către subsemnat a cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul litigiu.

Intrebarea mea este: in cazul in care ma angajez la o alta firma pe perioada desfasurarii procesului, actiunea mai ramane valabila; cererile mele mai au sustinere?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 1 Noiembrie 2010
buna seara,
trebuie sa beneficiati de un preaviz de 20 zile lucratoare, plata la zi a CO neefectuat.
in sit in care instanta anuleaza decizia aveti urmatoarele situatii:
- primiti banii de la data concedierii pana la data cand instanta dispune reintegrarea. aici este dicutabil deoarece dvs trebuie sa cereti reintegrarea in functia detinuta anterior si de aici incepe circul.
este dificil sa te reincadrezi in unitatea care te-a concediat. de regula astfel de concedieri se fac cu tema.
nu cunosc cazul dvs. dar trebuie sa fim pragmatici.
daca instanta va da dreptate cereti plata sumelor actualizate si indexate, va depuneti demisia si parerea mea ramaneti la locul de munca actual.
succes
sometester a scris:

.......
Intrebarea mea este: in cazul in care ma angajez la o alta firma pe perioada desfasurarii procesului, actiunea mai ramane valabila; cererile mele mai au sustinere?

Va multumesc.

Da, cererile dvs raman valabile pe perioada litigiului chiar daca va incadrati la alt angajator... numai daca formulati cerere de renuntare la judecata sau la dreptul subiectiv atunci nu mai sunt valabile.
pentru a fii in cunostinta de cauza vedeti art. 35 c. mun. .
"Da, cererile dvs raman valabile pe perioada litigiului chiar daca va incadrati la alt angajator... numai daca formulati cerere de renuntare la judecata sau la dreptul subiectiv atunci nu mai sunt valabile."

Sa inteleg ca este legal ca, in cazul in care castig procesul, insa intre timp m-am angajat la o alta firma, pe acelasi post, de Director Logistica, sa primesc plata sumelor actualizate si indexate de la firma cu care sunt in litigiu, urmand ca imediat sa-mi dau demisia si sa-mi pastrez noul job.
asa cum am spus mai sus puteti avea doua c.i.m. in acelasi timp ( art 35 c. mun. )
da le veti daca le veti cere si daca veti castiga.

Alte discuții în legătură

Executare decizii ContSters145982 ContSters145982 :)am nevoie de un raspuns ,va rog! am fost implicat intr-un litigiu de munca in calitate de contstator al desfacerii contractului de munca indisciplinar,in ... (vezi toată discuția)
Sentinta nefavorabila la curtea de apel tushu tushu Buna Seara, va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am castigat un proces decizie de concediere la Tribunal, unde mi s-a admis actiunea si s-a ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreaca de reincadrare bete bete Am fost concediat printr-un abuz. Acesta abuz a fost confirmat de instanta printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Intrebarea mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)