Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare. Intr-o sedinta de consiliu local s-a votat , din 11 consilieri 5 pentru, 4 impotriva si 2 abtineri. Imi puteti spune daca ce a fost pe ordinea de zi a trecut sau nu. Sau intr-o alta sedinta din11 consilieri 6 au votat pentru,4 impotriva si 3 s-au abtinut, a trecut ce era pe ordinea de zi sau nu? Va rog sa imi spuneti cum se voteaza corect. Va multumesc.
Depinde ce proiecte au fost. Exista proiecte care se pot adopta cu 1/2 + 1 din nr. consilierilor in functie, altele cu 1/2 + 1 din numarul consilierilor prezenti si altele care se adopta doar cu cvorum de 2/3 din consilieri.
Nu stiu ce anume obiect a avut proiectul de hotarare, dar pe cele 2 exemple date de d-voastra nu era intrunit cvorumul si teoretic ar trebui sa fie respinse proiectele de hotarare.
Cred ca s-a referit la faptul ca, adunand abtinerile cu voturile "impotriva" suma este mai mare decat numarul voturilor "pentru". Dar votul se raporteaza la "pentru" si "impotriva", considerandu-se cvorumul intrunit/lipsa si hotarari care cer majoritatea simpla.
... dar pe acesta nu-l inteleg matematic: din11 consilieri 6 au votat pentru,4 impotriva si 3 s-au abtinut
Aveti dreptate, au fost 12. Ulterior unul dintre ei a afirmat si a dat o declaratie pe proprie raspundere ca a votat pentru. Se ia in considerare? Va multumesc!