avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Munca in folosul comunitatii - cine poate solicita si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Munca in folosul comunitatii - cine poate solicita si pentru ce.

Daca o persoana fizica datoreaza fiscului o suma de bani pe care nu o poate plati ce reprezinta cheltuieli de judecata sau o amenda pentru ca nu a depus in termen o declaratie fiscala (in calitate de persoana fizica) ori alt tip de amenda contraventionala ce se urmareste si incaseaza de catre fisc si este din punct de vedere fiscal insolvabil fiscul urmand toate procedurile de executare silita ca ultima solutie se poate cere de catre fisc ca cel de la care nu se poate recupera creanta sa fie condamnat la munca in folosul comunitatii? Sau numai amenzile ce se incaseaza de catre primarie (bugetul local) pot avea un asemenea parcurs. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:23, 2 Noiembrie 2010
Art 39*1-1 din OG nr 2/2001 In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a sanctiunii si nu exista posibilitatea executarii silite,acesta va sesiza instanta in circumscriptia careia s-a savarsit contraventia ,in vedederea inlocuirii amenzii cu sanctiunea prestarii unei activitati in folosul comunitatii,tinandu-se seama ,dupa caz,si de partea din amenda care a fost achitata
Art. 9. - (1) Prestarea unei activitati in folosul comunitatii poate fi stabilita numai prin lege si numai pe o durata ce nu poate depasi 300 de ore.
(2) Sancţiunea prevăzuta la alin. (1) se stabileşte alternativ cu amenda.
(3)In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a sanctiunii si nu exista posibilitatea executarii silite, organul din care face parte agentul constatator va sesiza instanta de judecata pe a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia, in vederea inlocuirii amenzii cu sanctiunea obligarii contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii, tinandu-se seama de partea din amenda care a fost achitata.
Si acum intrebare de 10 puncte:

Ce se intampla daca cel condamnat sa execute un nr de ore de munca in folosul comunitatii refuza sa presteze aceasta munca ?????????????

Astept cu interes opiniile dvs. ?
parerea mea, daca imi permiteti, este ca se intampla ce s-a intamplat si pana acum: isi scoate certificat medical ca nu poate presta si...nimic.
La noi, se intelege prin "munca in folosul comunitatii" doar curatenia prin parc. Peste hotare, si spalatul WC-ului este tot munca in folosul comunitatii. Doar am vazut-o pe Cindy Crawford, cu presa buluc, in rochie de seara, iesind dintr-un WC public dupa ce si-a batut dadaca. La noi... nu se poate! E umilitor pentru contravenient!:foottap:
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
elena138, utilizator
Sa presupunem ca nu-si scoate certificat medical pt ca e sanatos , dar pur si simplu il doare-n cot , pe romaneste , de munca in folosul comunitatii (Pardon de expresie). Ce masuri ia statul atunci ?

Alte discuții în legătură

Munca in folosul comunitatii MihaDrag MihaDrag amenzile date pe mijloace de transport care nu au fost incasate si nici nu pot fi incasate pot fi returnate agentilor constatatori pentru solutionarea lor in ... (vezi toată discuția)
Prescriptie! goldfish goldfish va rog din suflet sa ma ajutati cu 2 raspunsuri pt. intrebarile mele: 1.in ce termen se prescrie executarea sanctiunii amenzii ... (vezi toată discuția)
Transformare amenzi in munca in folosul societatii vasilica53 vasilica53 Care este modalittea si documentatia necesara pentru punerea in aplicare ? (vezi toată discuția)