avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită transformare amenzi in munca in folosul societatii
Discuție deschisă în Executare silită

transformare amenzi in munca in folosul societatii

Care este modalittea si documentatia necesara pentru punerea in aplicare ?
Cel mai recent răspuns: vasilica53 , utilizator 13:44, 14 Martie 2011
Eu am procedat astfel:
-dupa emiterea somatiei si a titlului executoriu, am intocmit o nota de constatare din care a rezultat ca debitorul nu are bunuri urmaribile. Am solicitat si la ITM sa-mi comunice daca debitorul figureaza cu loc de munca. Apoi am intocmit procesul verbal de constatare a starii de insolvabilitate, am intocmit un referat prin care am propus sefului sa inaintam dosarul de executare silita la organul constatator pt ca acesta sa solicite instantei transformarea amenzii in ore de munca in folosul comunitatii. Din dosar nu trebuie sa lipseasca dovada ca debitorul a primit somatia si titlul executoriu.
Din pacate am cam muncit degeaba....#-o Instanta respinge astfel de cereri, iar unele sectii de politie au inceput sa-mi restituie dosarele motivand ca transformarea amenzii in ore de munca in folosul comunitatii se face numai daca legea prevede acest lucru ca masura alternativa la sanctionarea contraventionala.
Dupa 1 an , ceva succese sau noutati ??
Vesti bune :)
Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin Decizia nr.7/2010, pronuntata in interesul legii, a stabilit ca disp.art.9 alin 3-5 din OG 2/2001 se interpreteaza in sensul admisibilitatii cererilor de inlocuire a sanctiunii amenzii cu sanctiunea obligarii contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii.
Din octombrie 2010 si pana in februarie 2011 am trimis un numar de 185 de dosare de executare la organul constatator si deja au inceput sa "curga" mandatele de executare. Suma cea mai mare "stransa" de un contravenient a fost de 25700 lei, care s-a transformat in 300 de ore de munca. Deci, am inregistrat succesuri....:thumbup:

cred ca am fost pioner in transformarea amenzilor,asta din anul 2008 a incasat o amenda de aprox 600 lei in termenul de 60 zile acordat de instanta pentru achitare.Dar am ramas acolo pentru ca nu am avut bani ori bunavointa din partea conducerii,au zis ca nu au atatia bani pentru expedierea corespondentei.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzile de circulatie neplatite MorarMarius MorarMarius Avand doua amenzi de circulatie neplatite (impreuna aprox 2300 lei)sunt interesat mai pe larg cum ma va afecta in urmatorii ani amintind ca nu am bunuri ... (vezi toată discuția)
Amenzi neplatite edy9111 edy9111 Daca in anul 2011 am luat cateva amenzi pentru tulburarea ordinii si linistii publice contravetionale pe leg. 69/1991 si totalul lor ajunge la suma de ... (vezi toată discuția)
Scaderea amenzilor de la bugetul local janina drula janina drula care este procedura prin care pot sa ma scad cu amenzile de la bugetul local, mai concret amenzi luate de catre diversi cetateni (circulatie, si ordine ... (vezi toată discuția)