avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua.
Beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului timp de 2 ani. Ma intereseaza daca in acest interval devin administrator, asociat la o firma, sau inchei un contract de asociatiune in participatiune ca persoana fizica, pierd acest drept. Mentionez ca in nici unul din cazuri nu voi avea contract de munca in cadrul firmei respective.Cum altfel as putea sa demarez o afacere proprie fara a pierde indemnizatia de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 21:08, 31 Octombrie 2010
Buna seara !
Plata indemnizatiei de crestere copil se suspenda de la data realizarii veniturilor de natura profesionala impozabile potrivit Codului fiscal, nascandu-se vocatia la stimulent.
Reluarea platii acestor drepturi se face la cerere, conform art. 12 alin. (5) si (6) din OUG 148/2005 , actualizata .
In masura in care intervin situatii de natura sa genereze suspendarea sau incetarea platii drepturilor prevazute de ordonanta, beneficiarul are obligatia de a comunica in scris primariei modificarea intervenita.
Obligatia de comunicare trebuie indeplinita in termen de 15 zile lucratoare de la data aparitiei situatiei ce trebuie notificata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calendar programe fonduri europene  Imi puteti spune si mie va rog unde gasesc un calendar referitor la perioada de depunere a proiectelor pentru fonduri europene? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua, Eu am intrat in concediu de crestere copil pana la 2 ani din somaj, dupa 1 an si 3 luni mi-am gasit serviciu, am semnat contract si cand am ... (vezi toată discuția)
Mai primesc indemnizatia daca mi-am dat demisia? andeiusa andeiusa Buna Ziua! As vrea sa stiu daca mai primesc indemnizatia pentru ingrijirea copilului (cei 300RON care se ofera mamelor intoarse la serviciu inainte de a ... (vezi toată discuția)