avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu stiu ce sa fac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu stiu ce sa fac

Buna ziua am o problema mai complicata. Sunt mostenitor 1/2 la un imobil impreuna cu o ruda de familie,neavand inca succesiunea facuta, dl X vrea sa vanda apartamentul fara mine,deja a facut un contract de mana cu un cumparator, daca ii da banii de succesiune se obliga sa vanda imobilul (la succesiune vrea sa spuna la notar ca decedatul nu are mostenitor in cazul acesta fiind eu).Intrebarile mele sunt: 1) Poate sa vanda imobilul daca declara pe proprie raspundere impreuna cu martori ca nu are mostenitor? 2) Cum poate actiona cumparatorul in cazul in care nu se poate vinde fara mine.Mai vreau sa mentionez ca cumparatorul nu stie ca dl X are cota parte numai 1/2.Va multumesc pentru atentia acordata
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 15:36, 31 Octombrie 2010
1-Daca x vinde fara acordul dvs. se presupune ca el vinde jumatatea lui , astfel incat cumparatorul va fi coproprietar in continuare impreuna cu dvs . in cote-parti egale.
2-daca insa vinde intreaga proprietate , inclusiv partea dvs. puteti cere sistarea starii de indiviziune , ocazie cu care se va face un partaj judiciar stabilindu-se de
Daca da declaratii false in fata notarului, raspunde penal.
Nu inteleg la ce va referiti cand intrebati cum poate actiona cumparatorul.
Ca sa scapati de aceste probleme, dezbateti succesiunea( la notar sau daca nu va intelegeti, in instanta) si totul se rezolva, fara complicatii.
Deci vrea sa vanda tot imobilul inclusiv partea mea fara mine spunand la notar ca decedatul nu are mostenitor,banii de succesiune ii da cumparatorul ( ca a facut contrat de mana ca se obliga sa-i vanda daca ii da banii) si succesiunea o face fara mine.Vreau sa mai stiu daca este valabil contractu de mana care la facut cu cumparatorul si daca ,,da" ce se poate intampla daca il da in judecata cumparatorul. Va multumesc

prodiamant a scris:

1-Daca x vinde fara acordul dvs. se presupune ca el vinde jumatatea lui , astfel incat cumparatorul va fi coproprietar in continuare impreuna cu dvs . in cote-parti egale.
2-daca insa vinde intreaga proprietate , inclusiv partea dvs. puteti cere sistarea starii de indiviziune , ocazie cu care se va face un partaj judiciar stabilindu-se partea concreta din casa care revine fiecaruia.
[qDeci vrea sa vanda tot imobilul inclusiv partea mea fara mine spunand la notar ca decedatul nu are mostenitor,banii de succesiune ii da cumparatorul ( ca a facut contrat de mana ca se obliga sa-i vanda daca ii da banii) si succesiunea o face fara mine.Vreau sa mai stiu daca este valabil contractu de mana care la facut cu cumparatorul si daca ,,da" ce se poate intampla daca il da in judecata cumparatorul. Va multumesc
]
Daca nu ati facut inca succesiunea , mergeti la notar , si dati o declaratie ce acceptatre a succesiunii in urma mamei , daca nu au trecut inca 6 luni de la deces. Oricum , va trebui sa faceti mai intai succesiunea , pt a va putea proteja dreptul , dupa care cereti iesirea din indiviziune. Contractul desore care vorbiti este anulabil , daca cereti dvs. in instanta anularea acestuia. Cumparatorul il poate da in judecata pe fratele dvs, pt daune-interese , si recuperarea sumelor platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil aflat in indiviziune ancristida ancristida Buna ziua, as dori sa stiu procedura in acest caz. Mai exact, se poate vinde un imobil aflat in proprietatea indiviza a 2 mostenitori? Nu mai trebuie facuta ... (vezi toată discuția)