Buna ziua
Am aflat astazi ca am primit o condamnare de 2 ani cu suspendare pentru evaziune fiscala si CEC pe un dosr inceput in 2008.Am studiat cateva articole din codul penal referitoare la suspendare si as avea cateva intrebari:
- daca SRL pe care l-am condus si intrat in insolventa in 2009 a avut cateva neintelegeri cu ANAF si acestia continua cu initierea de dosare penale(respinse de2 procurori cu NUP)pe motiv de neplata impozite,etc, ce se intampla cu suspendarea?
- daca as face recurs pt ca avocatul platit de mine nu s-a mai prezentat la proces credeti ca m-ar ajuta cu o solutie mai favorabila tinand cont ca ANAF a avut dreptate cu neinregistrarea a 2 facturi in 2008.
Multumes
Pentru a vi se da raspunsuri corecte,profesioniste la intrebarile dvs,trebuie vazute sesizarile ANAF si continutul lor,trebuie vazut dosarul si sentinta prin care ati fost condamnat pentru a se vedea daca exista motive pentru exercitarea cailor de atac si care ar fi acestea.
Angajati-va un nou aparator si in urma consultarii dosarului ,va va spune ce este mai bine sa intreprindeti.
Pentru 2 facturi neinregistrate in 2008, nu incepe vreun dosar penal tot in 2008 sa se dea acum 2 ani cu suspendare. Ati mai fost acuzat de ceva, prin urmare nu se poate estima daca e mult / putin pana nu dati suficiente detalii.
Multumesc pt promptitudine
Problema este ca eu sunt dintr-o localitate si procesul este la 500 km distanta acolo unde are sediul SRL.Anul trecut am platit un avocat si am crezut ca m-a aparat in proces.E adevarat ca nu am tinut legatura strans insa conform contractului incheiat am stat linistita.Astazi am aflat ca dupa ce a renuntat la caz(motivand neplata)am avut un avocat din oficiu care mi-a raspuns monosilabic la tel. si ma acuzat ca nu m-am prezentat la termene si sa ma multumesc cu hotararea.
Acum nu stiu cu cine sa iau legatura si in cine sa mai am incredere.E greu sa angajezi un avocat la distanta si recunosc ca nici deplasarile nu le pot face atat de usor.
Ma intreb doar daca raman cu hotararea definitiva cei de la ANAF pot invoca evaziune pentru impozite neplatite la termen?
Cu tot respectul,cand aveti probleme de acest gen,nu trebuie sa stati atat de "linistita".
Angajati-va un alt avocat sa vada dosarul si sa se pronunte asupra sanselor dvs de a limita consecintele juridice ale faptelor dvs.
Ar fi recomandat ,eventual chiar sa schimbati avocatul
Un SRl nu inregistreaza in contabilitate 2 facturi prejudiciind statul cu 9400 lei.Clientul se leaga de cateva detalii si reclama( desi intelegerea a fost fara fc)Mentionez client politist cu rude la ANAF incep controale, firma nu-si poate desfasura activitatea in conditii normale si incep probleme cu lichiditatile.Un CEC lasat in garantie in 2007 se baga in banca si nu se poate onora.In cateva luni se plateste partial cecul insa firma intra in insolventa.
Procesul a inceput in 2008 si s-a pronuntat acum.
Din ce stiu eu de la avocat am fost reclamata de firma cu CEC si pt evaziune art9 al 1 lit b din lg 241/2005