avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare cu executare - dreptul la aparare incalcat, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare cu executare - dreptul la aparare incalcat, cai de atac

va rog sa-mi spune-ti mai cunoasteti cazuri in care o persoana pt prima data in viata este acuzata de furt si nu au dovezi care sa incrimineze la o asa pedeapsa,si totusi se dau sentinte in Romania fara sa se uite cine este?sau dc a mai avut probleme cu legea.
Depinde in ce a constat infractiunea savarsita. Puteti formula cale de atac .
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
Madalina Pascu, Avocat
este pt furt calificat art209 dar s-a judecat in instanta atunci nu am avut avocat pt ca nu am avut bani,iar la recurs la ploiesti am angajat avocat dar se pare ca pt furt nu mai ai dreptul si la apel cine m-a acuzat a aranjat de la tribunalul Pucioasa ca sa primesc o astfel de pedeapsa,pt ca atunci cand s-a intamplat fapta unul dintre cei banuiti ca savarsit fapta a fost arestat preventiv 3-4zile si eliberat dupa ce au venit raspunsurile la un CD fc dupa niste inregistrari telefonice,si eu cum ma stiam nevinovata nu am luat in serios treaba asta,si m-am trezit condamnata pe 4.04.2013 l a 3ani de puscarie cu executare,momentan nu sunt in tara si nici nu am de gand sa ma intorc,din pacate nu am cum sa redeschid cazul,sa fc contestatie,revizuire ce ma sfatuiti?
eveline22 ai tot deschis posturi pe aceasta tema.nimeni nu iti poate da un sfat corect si concret daca nu are dosarul in fata (ma refer la un avocat).daca au existat neregularitati de genul (in sensul ca nu ai fost asistata de avocat) atunci e foarte posibil ca in cale de atac sa fie schimbata sentinta.pe de alta parte eu nu am auzit pana acum ca nu proces penal sa se desfasoare fata avocat.daca nu ai bani ti se desemneaza din oficiu.daca esti plecat din tara oricum ti se desemneaza din oficiu si esti judecat in lipsa.dar,fara avocat nu cred ca se poate pentru ca nu isi asuma judecatorul care da sentinta sa ii vina inapoi casata in cale de atac.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Numantere Deloc, Avocat
Incercati sa angajati avocat ca sa mearga la dosar.
Este posibil sa mai aveti sanse dar sunt aspecte de drept tehnice si fara avocat va puteti rata sansa.
Si instantele inteleg mai greu astfel de situatii...

Daca nu ati fost prezent niciodata la proces puteti spera...
la recurs nu am fost prezenta niciodata si sincer am vazut acum ca avocatul pe care l-am angajat nu a prezentat mare interes s-a bazat pe faptul ca nu am nici o amenda penala la cazier ca nu am av probleme cu legea niciodata am platit avocatului suma de 3000euro a zis ca sigur voi scapa si acum m-am trezit condamnata

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv - existenta cai de atac eveline22 eveline22 vreau sa redeschid un dosar dar deja s-a dat sentinta definitiva am mai vb despre cazul meu ca sunt condam,nata 3ani cu executare,s-a fc recurs si la Curtea de ... (vezi toată discuția)
Condamnare pe nedrept cuziamusia cuziamusia Cum se poate rezolva urmatoarea situatie; cineva a fost acuzat ca a comis o infractiune. Acuzatul intodeauna s-a declarat nevinovat. Politistul care a facut ... (vezi toată discuția)
Furt calificat judecat in fond - cale de atac, instanta competenta eveline22 eveline22 pt furt calificat nu se mai judeca dosarul la recurs si apel?sau ce mai pot face in situatia in care la tribunal am avut avocat din oficiu,si abia la Curtea de ... (vezi toată discuția)