Buna ziua
Am aflat astazi ca am primit o condamnare de 2 ani cu suspendare pentru evaziune fiscala si CEC pe un dosr inceput in 2008.Am studiat cateva articole din codul penal referitoare la suspendare si as avea cateva intrebari:
- daca SRL pe care l-am condus si intrat in insolventa in 2009 a avut cateva neintelegeri cu ANAF si acestia continua cu initierea de dosare penale(respinse de2 procurori cu NUP)pe motiv de neplata impozite,etc, ce se intampla cu suspendarea?
- daca as face recurs pt ca avocatul platit de mine nu s-a mai prezentat la proces credeti ca m-ar ajuta cu o solutie mai favorabila tinand cont ca ANAF a avut dreptate cu neinregistrarea a 2 facturi in 2008.
Multumes
art 84 al 1 pct 3 din lg59/1934 -6 luni
art 9 al 1 lit b Lg 241/2005 -2 ani inchisoare cu interzicerea drept art 64 lit b Cp
art 33 lit a-art 34 lit b CP se contopesc cele 2 pedepse si se da cea mai grea- 2 ani cu suspendare conditionata.
Problema mea este ca stiu sigur ca ANAF nu ma va lasa in pace.
Prin urmare nu au aplicat inselaciunea - Codul Penal la cecul fara acoperire si ati luat pedeapsa minima dupa Legea 241/2005.
Societatea cu cecul probabil ceruse daune suplimentare pentru achitarea cu intarziere. Aveti grija daca declara Parchetul / partile apel si consultati un avocat sa studieze sentinta.
In legatura cu ANAF-ul, ati scris mai sus ca singurele nereguli fiscale descoperite erau cele doua livrari fara factura, si asta s-a judecat. In rest, platiti suma datorata si aveti grija ce faceti cu restul de datorii ale firmei, desi ele nu va implica penal daca sunt declarate corect si nu sunt rezultatul unei gestiuni extra-legale.