avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare cu suspendare

Buna ziua
Am aflat astazi ca am primit o condamnare de 2 ani cu suspendare pentru evaziune fiscala si CEC pe un dosr inceput in 2008.Am studiat cateva articole din codul penal referitoare la suspendare si as avea cateva intrebari:
- daca SRL pe care l-am condus si intrat in insolventa in 2009 a avut cateva neintelegeri cu ANAF si acestia continua cu initierea de dosare penale(respinse de2 procurori cu NUP)pe motiv de neplata impozite,etc, ce se intampla cu suspendarea?
- daca as face recurs pt ca avocatul platit de mine nu s-a mai prezentat la proces credeti ca m-ar ajuta cu o solutie mai favorabila tinand cont ca ANAF a avut dreptate cu neinregistrarea a 2 facturi in 2008.
Multumes
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:33, 31 Octombrie 2010
De aceea spuneam ca avocatul a fost bun.
Acesta a convins instanta ca prejudiciul se va recupera cu celeritate, avand in vedere ca inculpata a inceput sa plateasca (art 74 alin1 lit a), ca a avut inainte o conduita buna (art 74. alin 1 lit a) etc., drept urmare sa se faca aplicarea art 76 in ceea ce priveste reducerea pedepsei sub minimum special, adica stie....
Domnule avocat
Am semnat un contract si am achitat un onorariu de 4 cifre.Am stat linistita pt ca procesul s-a tot amanat si avocatul dupa ce a obtinut prima amanare(adica mai 2009) mi-a spus ca o ducem asa cativa ani.l-am sunat de cateva ori si nu mi-a raspuns acum in toamna insa nu mi-am facut probleme si nici nu mi s-au cerut alti bani.Dovada platii insa o am.
Din hotarare am aflat ca am avut avocat din oficiu de la un anumit moment al procesului insa nu stiu de cand.
Deci, de ce sa spun ca am platit daca nu as fi facut-o?Ma ajuta cu ceva?
Nu am primit citatii(sau cum se numesc pt ca in CI am alta adresa si stiam ca am avocat care ma reprezinta.
Astazi am verificat dupa nr de dosar pt cand s-a amanat cauza si am gasit surpriza.
Toate astea le-am aflat astazi la 500 km de Judecatorie si atunci am cerut cateva pareri.
In hotarire se respinge ca nefondata actiunea societatii cu CEC si admite cererea partii civile ANAF si obliga la plata in solidar cu SRL a sumei de9400 lei TVA cu majorari pana la data platii.Acum vad ca este vorba de apel si nu de recurs
Doamna,
Va voi raspunde cu mare placere daca-mi raspundeti la intrebarile de mai sus.
Chiar nu va cunosc, nu am complexe si nu pot fi decat obiectiv.
Intelegeti ca scriu aici ca sa ajut nu pentru ca m-as plictisi. Chiar nu sunt un as in redactari pe calculator.
Astept...
Unde a avut loc procesul?
Ce numar de dosar este?

Alte discuții în legătură

Condamnare cu executare - dreptul la aparare incalcat, cai de atac eveline22 eveline22 va rog sa-mi spune-ti mai cunoasteti cazuri in care o persoana pt prima data in viata este acuzata de furt si nu au dovezi care sa incrimineze la o asa ... (vezi toată discuția)
Cerere de suspendare... george.adi george.adi Am o intrebare, daca ma poate ajuta cineva... Am pe cineva care executa pedeapsa cu inchisoarea pt fapta \"inselaciune\"(pedeapsa-3 ani). Stadiu ... (vezi toată discuția)
Ultima faza dosar penal denxxx denxxx buna ziua azi am avut procesul pt uz de fals si anscris sub semnatura privata nustiu ce se poate anbtampla domnul acuzator a cerut condamnare nu a zis cat sau ... (vezi toată discuția)