avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare cu suspendare

Buna ziua
Am aflat astazi ca am primit o condamnare de 2 ani cu suspendare pentru evaziune fiscala si CEC pe un dosr inceput in 2008.Am studiat cateva articole din codul penal referitoare la suspendare si as avea cateva intrebari:
- daca SRL pe care l-am condus si intrat in insolventa in 2009 a avut cateva neintelegeri cu ANAF si acestia continua cu initierea de dosare penale(respinse de2 procurori cu NUP)pe motiv de neplata impozite,etc, ce se intampla cu suspendarea?
- daca as face recurs pt ca avocatul platit de mine nu s-a mai prezentat la proces credeti ca m-ar ajuta cu o solutie mai favorabila tinand cont ca ANAF a avut dreptate cu neinregistrarea a 2 facturi in 2008.
Multumes
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:33, 31 Octombrie 2010
Dupa ultimul raspuns al domnului avocat trebuie sa ma multumesc cu atat.
Nu am nimic cu avocatii pt ca este prima situatie in care m-am confruntat cu unul.
Mai precizez odata ca CEC-ul a fost lasat in garantie la firma cu care colaboram de 2 ani si nu m-am asteptat sa-l introduca in acel moment( nu am scris eu suma si nici data).
Despre lucrari facute unor persoane sus puse fara fc cred ca se stie insa eu am incurcat-o.
Credeam ca sfaturile sunt pt cei care au nevoie de ele si nu pt cei care au raspuns la toate.
In recurs nu va puteti face propria situatie mai grea, doar daca declara si Parchetul se poate ajunge. Daca trebuie sa mergeti acum la Judecatorie, probabil urmeaza sa depuneti apel, nu recurs.

Nu cred ca s-a retinut la cecul fara acoperire CP 215 alin 4 (inselaciunea), pt ca minimul aplicabil este de 3 ani din cate stiu. Neinregistrarea operatiunilor comerciale in vederea evitarii impozitelor datorate are intr-adevar minimul de 2 ani.

Nici dumneavoastra nu aveti o atitudine corecta, ati condus o firma fara sa stiti ca evaziune fiscala nu este neplata impozitelor, ci nedeclararea operatiunilor (marfa fara factura).
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
eumarian, utilizator
Formulati apel sau recurs ca nu e clar daca ati epuizat calea apelului.
In propria cale de atac nu se poate crea o situatie mai grea decat cea initiala, astfel ca in cel mai rau caz se va respinge apelul sau recursul dupa caz.
Angajati avocat sa studieze dosarul, fara un studiu al actelor dosarului nimeni nu poate cunoaste daca aveti sanse sau nu .
eumarian a scris:

In recurs nu va puteti face propria situatie mai grea, doar daca declara si Parchetul se poate ajunge. Daca trebuie sa mergeti acum la Judecatorie, probabil urmeaza sa depuneti apel, nu recurs.

Nu cred ca s-a retinut la cecul fara acoperire CP 215 alin 4 (inselaciunea), pt ca minimul aplicabil este de 3 ani din cate stiu. Neinregistrarea operatiunilor comerciale in vederea evitarii impozitelor datorate are intr-adevar minimul de 2 ani.

Nici dumneavoastra nu aveti o atitudine corecta, ati condus o firma fara sa stiti ca evaziune fiscala nu este neplata impozitelor, ci nedeclararea operatiunilor (marfa fara factura).

"Eumarian" cred ca s-a retinut si inselaciunea din moment ce doamna amintea de "2 capete de acuzare".
Or, daca nu s=a prezentat la proces, a avut concurenta de infractiuni, nu a platit avocatul, credeti-ma ca acesta chiar si-a facut treaba in mod profesionist daca a "scos-o" cu 2 ani cu suspendare.
Bine, eu am datele de mai sus din ceea ce am inteles.
Sunt perfect de acord, doamna ar trebui sa angajeze "stagiara" respectiva. :)

Doar ca nu vad cum i-a scazut la 2 ani... tinand cont ca suma n-a fost complet recuperata (scrie mai sus) si doamna nu s-a prezentat.

Alte discuții în legătură

Condamnare cu executare - dreptul la aparare incalcat, cai de atac eveline22 eveline22 va rog sa-mi spune-ti mai cunoasteti cazuri in care o persoana pt prima data in viata este acuzata de furt si nu au dovezi care sa incrimineze la o asa ... (vezi toată discuția)
Cerere de suspendare... george.adi george.adi Am o intrebare, daca ma poate ajuta cineva... Am pe cineva care executa pedeapsa cu inchisoarea pt fapta \"inselaciune\"(pedeapsa-3 ani). Stadiu ... (vezi toată discuția)
Ultima faza dosar penal denxxx denxxx buna ziua azi am avut procesul pt uz de fals si anscris sub semnatura privata nustiu ce se poate anbtampla domnul acuzator a cerut condamnare nu a zis cat sau ... (vezi toată discuția)