Buna ziua
Am aflat astazi ca am primit o condamnare de 2 ani cu suspendare pentru evaziune fiscala si CEC pe un dosr inceput in 2008.Am studiat cateva articole din codul penal referitoare la suspendare si as avea cateva intrebari:
- daca SRL pe care l-am condus si intrat in insolventa in 2009 a avut cateva neintelegeri cu ANAF si acestia continua cu initierea de dosare penale(respinse de2 procurori cu NUP)pe motiv de neplata impozite,etc, ce se intampla cu suspendarea?
- daca as face recurs pt ca avocatul platit de mine nu s-a mai prezentat la proces credeti ca m-ar ajuta cu o solutie mai favorabila tinand cont ca ANAF a avut dreptate cu neinregistrarea a 2 facturi in 2008.
Multumes
Multumesc
Ma gandesc ca atunci cand platesti beneficiarul serviciului ar trebiu sa stea linistit.
Acum ma agit pt ca nu ma steptam la ceva atat de grav.Nu am savarsit nimic cu intentie si a fost o conjunctura nefavorabila firmei.
Evident ca voi contacta un avocat insa pana atunci am cerut si alte pareri.
Daca hotararea a fost data in 29.10 cu termen de 10 zile de la comunicare eram curioasa pana cand am termen de recurs (daca este cazul)?
Pentru cecul fara acoperire plus marfa fara factura, pedeapsa este modica. Ati facut rau ca nu v-ati prezentat. In viitor faceti tot ce puteti pentru a va apara si a preveni alte condamnari, pentru ca puteti sa faceti inchisoare.
In legatura cu a doua intrebare, neplata impozitelor corect calculate si declarate nu reprezinta evaziune. Firma fiind in lichidare, se va stabili daca administratorul urmeaza sa raspunda cu averea proprie pentru o parte din datoriile firmei. In schimb, daca e vorba de alt dosar de operatiuni nedeclarate / marfa fara acte, e vorba de evaziune fiscala.
Calculati 10 zile calendaristice de la comunicare.
Multumesc din nou
Credeti ca pentru cele 2 capete de acuzare se putea da o pedeapsa mai mica?Imi tot suna in cap raspunsul stagiarei : sa ma multumesc cu atat.
Da, este foarte rau ca nu v-ati prezentat.
Mergeti sa va interesati care este solutia instantei si eventual platiti un avocat sa se intereseze el.
Dvs. singura nu cred ca veti intelege clar si o eroare va poate costa...
Daca trebuie sa declarati cale de atac tot avocatul este indicat sa va formuleze motivele.