avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motive de ingrijorare incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motive de ingrijorare incredintare minor

acum 4 luni am intentat divort fiind nevoita sa parasesc domiciliul fara copil fiindca sotul nu mi la dat ,iar politia nu s-a bagat.locuiesc in chirie acum intr-o garsoniera cf 3 .unul din martorii sotului este cumnatul lui dar este fost puscarias.din urma casatoriei a rezultat un minor in varsta de 4 ani o fetita bolnava de asm bronsic, crize de afect spuneti-mi va rog ce sanse am.casa unde locuieste el e pe numele amandurora vanzare-cumparare dar e facuta cadou de parintii lui iar el spune ca aduce martori si nu am nici un benefeciu.imi vreau copilul am sanse?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:06, 6 Decembrie 2010
Sansele dvs,depind de probatoriile administrate in cauza,acte,martori,ancheta sociala si de conditiile pe care i le-ati oferi copilului pentru o crestere si educare optima,din punct de vedere social,moral si material,situatie care va fi analizata de autoritatea tutelara,care se va pronunta prin ancheta sociala efectuata.
In principal,daca situatia dvs este buna din punctele de vedere enumerate mai sus,aveti sanse,data fiind varsta frageda a copilului si sitarea sanatatii sale
dar se accepta martori cu cazier in instanta ?
Se accepta daca nu a fost condamnat pentru marturie mincinoasa.
@kamyta Depinde pentru ce a fost condamnat martorul. Una e sa-l accepte ca martor si alta sa fie crezut. Daca as fi avocatul lui l-as sfatui sa nu aduca un martor care a fost condamnat de exemplu pentru fals sau pentru inselaciune chiar daca legea ii permite asta. Daca a fost insa condamnat pentru conducere fara permis sau pentru ca a accidentat o persoana nu prea are relevanta condamnarea.
In alta ordine de idei, trebuie sa dovedesti ca ai toate mijloacele necesare pentru a creste minora in conditii bune. Garsoniera confort III nu prea e un argument in acest sens.
Poate ca ar trebui sa va ganditi putin la varianta numita "pace" in 9 cazuri din 10 varianta asta e cea mai buna dintre toate. Zic si eu.
furt si batai

Alte discuții în legătură

Divort cu peripeti Rodica Ciobanu Rodica Ciobanu O persoana (sotia) afla ca pe rolul judecatoriei X a fost deschis o actiune de divort, prin care sotul solicita desfacerea casatoriei din vina exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Explicatii juridice laur2013 laur2013 Solutie: Admite în parte cererea principală formulată. Admite în parte cererea reconventionala formulată . Cu apel în termen de 30 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Martor in procesul civil-grad de rudenie ContSters115731 ContSters115731 Sunt in proces in calitate de parata,iar reclamanta a solicitat audierea ca martor a cumnatei ei,respectiv sotia fratelui...este admisibila ca martor? (vezi toată discuția)