avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Sfat - indemnizatie crestere copil - asociat unic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Sfat - indemnizatie crestere copil - asociat unic

Buna ziua,

As dori sa va rog sa ma sfatuti intr-o decizie pe care trebuie sa o iau. Sunt expert contabil si doresc sa infiintez o firma de contabilitate, eu asociat unic si cu sotul administrator (el nu este expert contabil). Stiu ca tb sa am neaparat calitatea de asociat in firma de contabilitate si sa detin cel putin 51%. Sunt asigurata la casa de pensii si sanatate, si platesc contributiile la veniturile actuale in baza calitatii de PFA (consultanta obisnuita) de peste un an. Va rog sa imi spuneti daca pe viitor cand voi face un copil si voi dori sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil, fiind asociat unic la firma care o infiintam, dar nefiind administrator, voi intampina vreo problema, si daca da cum ar tb sa procedez. Momentan eu sunt PFA si nu intentionez sa imi suspend activitatea odata cu infiintarea firmei de contabilitate, astfel incat voi plati in continuare impozit, cas cass si 0.85% pana voi naste.

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: elenna_04 , utilizator 20:06, 1 Noiembrie 2010
Nu stie nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma administrare imobile Almaris Almaris Dupa discutii cu avocati, contabili, persoane care au SRL-uri am ramas tot cu nedumeriri legate de urmatoarele aspecte. Intentionez sa infiintez un SRL cu ... (vezi toată discuția)
Pfa sau microintreprindere? tina_florentina tina_florentina vreau sa infiintez o firma de servicii contabilitate.Cum e mai avantajos pentru mine, PFA sau microintreprindere?Mentionez ca nu sunt expert contabil sau ... (vezi toată discuția)
Pfa si administrator srl tanguera tanguera Buna ziua Am un SRL la care sunt administrator si asociat cu 95%. Al doilea asociat detine 5 %. As dori sa desfasor niste activitati ale caror coduri ... (vezi toată discuția)