avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Societate aflata in lichidare pentru nedepunere bilant
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societate aflata in lichidare pentru nedepunere bilant

Asociatul descopera ca societatea se afla in lichidare pentrui nedepunere bilant pe anul 2007, desi s-au depus bilanturile pentru 2008 si 2009.
Ce se poate face sa nu fie lichidata firma?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:26, 1 Noiembrie 2010
Depuneti la ONRC - bilantul pe 2007. E simplu.
Problema nu este chiar asa de simpla...Societatea este deja in lichidare...Am vazut cazuri in care societatea a fost reabilitata din aceasta situatie, dar este indicat sa cautati avocatul potrivit sa va instrumenteze operatiunea. In primul rand va trebui sa faceti un recurs impotriva sentintei de dizolvare( care banuiesc ca e din 2009 sau la inceputul lui 2010). Daca recursul va fi admis de catre curtea de apel, intr-o a doua faza va trebui sa cereti tribunalului radierea mentiunii prin care s-a desemnat lichidatorul, in conformitate cu art. 25 din Legea nr. 26/1990 a registrului comerţului. SUCCES!
Era sa uit...toate aceste demersuri le faceti doar dupa depunerea situatiei financiare aferente anului 2007.
Va multumesc. Ciudat este ca la sediu nu a ajuns nicio instiintare sau sentinta de dizolvare. Vom face recurs, sper sa nu fie prea tarziu.
Verificati dosarul la tribunal, modul in care s-a facut citarea. Poate fi unul din motivele de a depune recursul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire lichidator bobeica 1976 bobeica 1976 Buna seara, As dori sa stiu daca in cazul in care tribunalul a dat o sentinta definitiva de dizolvare a unei societati pe data de 14 octombrie 2009 la din ... (vezi toată discuția)
Radierea din oficiu societatilor comerciale alin tomus alin tomus In decembrie 2006 am infiintat un SRL, cu trei asociati care nu a functionat din nici un punct de vedere niciodata (nici macar capitalul social nu a fost ... (vezi toată discuția)
Dizolvare juridica - lichidare si radiere voluntara sau juridica ? mendo mendo Am o societate SRL infiintata in 2000 pe care vreau sa o lichidez si radiez si care a fost dizolvata juridic. Aceasta societate a functionat si a avut ... (vezi toată discuția)