Buna ziua,
Sunt angajat la o societate comerciala pe postul de lucrator-gestionar si patronul acesteia acum o luna m-a evacuat fortat cu ajutorul pazei societatii din incinta aducandu-mi mai multe acuzatii (insubordonare, intarzieri la program) lucruri mai mult sau mai putin adevarate si nemaipermitandu-mi sa intru in incinta magazinului in ciuda faptului ca m-am opus categoric la acest lucru cerandu-mi drepturile legale. Mi s-a trimis la domiciul comform cererii mele advertismentul in care erau enumerate toate problemele constatate de ei precum si intervalul (5.10-1.11)de preaviz de 20 de zile conf CIM la concediere prezentandu-se motivele pentru care nu corespund postului. Mentionez ca nu am primit convocarea la ancheta preliminata si de asemenea nu este specificat in preaviz articolul conf caruia sunt concediat doar se intelege ca ar fi 61d.
Aceasta ar fi problema mea relatata pe scurt acum as dori sa va intreb daca sunt obligati sa-mi plateasca zilele de preaviz chiar daca nu am fost prezent la munca ( din cauza patronului si a pazei) , si daca la lichidarea finala pot sa-mi opreasca din salariu pentru pagube si lipsa la inventar cum s-a mai incercat de multe ori cat am fost angajat .De asemenea as fi interesat daca exista o exceptie la plata zilelor de concediu de odihna neefectuat in cazul concedierii si apreciez orice alt sfat pe care mi-l oferiti in acest caz.
Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.
Art. 77. CCMN. -
Trebuia sa se procedeze conform prevederilor din CCMUNN art.77,inainte de emiterea deciziei de desfacere a CIM.
Puteti contesta in instanta ,in termen de 30 de zile de la comunicare ,aceasta decizie.
Va multumesc pentru raspuns dar am gasit un job mai bun si as fi interesat doar daca este obligata legal societatea sa-mi plateasca zilele de preaviz chiar daca nu am fost prezent la munca din cauza ca nu mi s-a permis accesul in interiorul magazinului,
Salariatii concediati in temeiul art.61 d) beneficiaza de dreptul la preaviz.Puteti solicita ca zilele de preaviz sa fie platite ,in temeiul Art.38 Codul Muncii.
De ce nu somaj?
aledical
Doresc sa ma ajute cineva; sotia mea a fost in concediu o saptamina la revenire a primit un preaviz in care i se aduce la cunostintia ca activitatea societatii ... (vezi toată discuția)
Somaj...se poate?
mirusaby
Buna ziua,
am si eu urmatoarea problema:doi angajati unul incepand cu 19.03.2012 celalalt 14.05.2012. Din cauza situatiei economice patronul doreste ... (vezi toată discuția)