avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cumparare bunuri de la persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cumparare bunuri de la persoana fizica

Cum poate o societate sa cumpere bunuri de la o persoana fizica? Un autoturism si ceva scule electrice (masina de gaurit, polizor unghiular)? Ce document se semneaza intre cele doua parti, si cum se inregistreaza in contabilitate? Care este valoarea maxima cu care se pot cumpara aceste bunuri? Masina costa cam 45.000 ron si sculele sunt aproximativ 25.000 ron.
Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: midadu , utilizator 15:20, 1 Noiembrie 2010
Se intocmeste un contract de vanzare cumparare pt masina (exista formular tipizat cu care se face si transcrierea ) si un alt contract de vanzare cumparare (de mana sau la calculator) , care sa contina sumele achitate. Aceste documente se inregistreaza ulterior in contabilitate si gata.
Nu aveti un plafon la platile in numerar facute catre persoane fizice.
Cu stima
Beniamin H
Pe baza unui contract de vanzare cumparare se pot achizitiona.Nu inteleg partea cu valoarea maxima.
Va multumesc pentru claritatea raspunsului, eficienta lui si totodata promptitudine.
Cu respect!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociație adinageorgeta adinageorgeta Bună ziua! 1.Cum se poate înregistra pe asociație bunurile cumpărate și plătite pe numele președintelui asociației,bunuri care au fost donate în ... (vezi toată discuția)
Documente si inregistrare contabila vanzare in rate imobil de catre un cabinet stomatologic la o persoana fizica drcrisan drcrisan Buna ziua, as dori sa stiu ce documente justificative trebuie intocmite si inregistrate in contabilitate pentru un contract de vanzare a unui imobil cu plata ... (vezi toată discuția)
Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)