avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare sume de la FNUASS - OUG nr. 36/2010
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare sume de la FNUASS - OUG nr. 36/2010

Buna ziua, dragi colegi de forum.. Va prezint adresa pe care am trimis-o CNAS privind termenul de prescriptie al indemnizatiilor platite de angajator si pe care le poate recupera de la FNUASS intr-un termen de 90 de zile, conform OUG 36/2010
Astept cu foarte mare interes opinia specialistilor in legislatie , deoarece eu sunt doar economist .. VA multumesc anticipat pentru opiniile dvs :

" Avand in vedere terminologia folosita atat in OUG 158,cat si in Ordinul 60/2006 privind normele de aplicare a OUG 158/2005, consider ca exista o confuzie in aplicarea art.40 din OUG 158 privind termenul de recuperare al indemnizatiilor de catre platitor, in speta de catre angajator.. In acest context, redau mai jos extrasele de lege :
OUG 158 : ART. 1
(1) Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, dacă:
A. desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă sau în baza raportului de serviciu; '
OUG 158 :ART. 3^1
Pentru a beneficia de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, persoanele prevăzute la art. 1 trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să îndeplinească stagiul minim de cotizare prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă;
b) să prezinte adeverinţa de la plătitorul de indemnizaţii din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni..'
OUG 158 :ART. 40
'(1) Indemnizaţiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era în drept să le solicite..'

ORDIN 60/2006 :ART. 77
(1) Sumele reprezentând indemnizaţii plătite de către angajatori asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate de aceştia în luna respectivă, se recuperează din contribuţiile datorate pentru lunile următoare sau din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinaţie....'

Analizand art 77 din Ordin 60, consider ca beneficiarul indemnizatiilor este asiguratul( in speta salariatul, daca este vorba de plata indemnizatiei de catre angajator ), iar angajatorul este platitorul indemnizatiei , si nu beneficiarul..
Opinia mea este ca art 40 din OUG 158 actualizat de OUG 36/2010 se refera la beneficiarii indemnizatiilor platite de catre CASS , respectiv cei de la art.1, aliniat 2 din OUG 158

OUG 158/2005, art.36:
'(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de către:
a) angajator, cel mai târziu odată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivă, pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;'
Avand in vedere cele mai sus prezentate, va rog sa-mi clarificati :
1.Cine este beneficiarul indemnizatiilor stipulat la art .40 din OUG 158? angajatorul? dupa opinia mea, el are calitate de platitor de indemnizatii, conform terminologiei folosite la art.77 din Ordinul 60/2006..

2.La ce articol de lege se aliniaza recuperarea indemnizatiilor platite de angajator asiguratilor(beneficiarii acestor indemnizatii ), si care este termenul limita pentru recuperarea acestor sume..

Va multumesc anticipat pentru promptitudinea raspunsului
ec.Golea Argentina
Se depune doar concediul pentru care se recupereaza bani odata cu dosarul. Celelalte se pastreaza (ambele exemplare) la sediu intr-un dosar. Acesta este raspuns primit de la CNAS Ilfov, biroul declaratii. Mi se pare ciudat ca pastram ambele formulare(alb si roz).
Buna ziua

Dupa cum observam Casa Nationala de Sanatate si cele judetene interpreteaza OUG 158/2005 si Norma din 2006 dupa cum le este lor avantajos. Se invoca eronat articolul 40 din OUG 158/2005 ca motivare la refuzul de a restitui sumele reprezentand indemnizatii platite de catre angajatori mai vechi de 90 de zile.
Mai grav este ca marea majoritate a celor afectati de aceasta interpretare a CNAS nu reactioneaza si accepta tacit aceasta situatie.
Oare noi nu stim sa citim un act normativ, nu stim sa interpretam o prevedere legala, nu stim sa facem diferenta intre beneficiar de indemnizatii si platitor de indemnizatii intre indenizatii si sume reprezentan indemnizatii platite, toate aceste distinctii le gasim in OUG 158/2005 si in Norma din 2006 . Articolul 40 din OUG 158/2005 face referire la beneficiar respectiv asigurat si indemnizatii nu sume privind indemnizatii platite.
Casele de Sanatate sunt intr-o mare problema, au invocat eronat articolul 40 din OUG 158/2005 ca refuz de restituire a sumelor mai vechi de 90 de zile dar au acceptat compensarea acestora, deci creanta este certa, prin Ordinul 130/2011 compensarea nu mai este posibila. Cum ramane cu creanta ? este prescrisa ?
De ce credeti ca nu se primesc cererile de restituire sau pentru cele primite de ce nu dau raspuns in termen ? Nu sunt siguri ca au respectat legea.
Recomand tuturor sa aveti reactie fata de aceasta situatie, o petitie depusa la Casa de Sanatate sau recomandata postala, actiune in instanta.
Către
CASA JUDETEANA DE ASIGURARI DE SANATATE

DOMNULUI DIRECTOR GENERAL


In data de _________am înregistrat la CJAS sub numărul __________cererea de restituire a sumei de __________lei.
In data de _________prin Adresa _______, ne-aţi comunicaţi refuzul restituirii sumei de _________lei, reprezentând diferenţa dintre suma indemnizaţiilor plătite si contribuţia de concedii si indemnizaţii de asigurări de sănătate aferente perioadei ____________invocând art. 40 din OUG 158/2005 respectiv art. 82 din Norma de aplicare a prevederilor OUG 158/2005.

Va facem cunoscut ca dispoziţiile art. 40 din OUG 158/2005 respectiv art. 82 din Norma de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, invocate de dumneavoastră, reglementează drepturi/obligaţii ale asiguratului, acesta referindu-se la beneficiar si la indemnizaţii nu la sume reprezentând indemnizaţii plătite, angajatorul are calitatea de plătitor de indemnizaţii si nu de beneficiar al acestora, consideram neîntemeiata invocarea acestui articol ca baza legala a refuzului restituirii sumei.
Art. 40
(la data 16-feb-2006 Art. 40 din capitolul VII a fost reglementat de Norma din 2006 )
(1)Indemnizaţiile pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data de la care beneficiarul era în drept să le solicite.
(la data 26-apr-2010 Art. 40, alin. (1) din capitolul VII modificat de Art. I, punctul 10. din Ordonanta urgenta 36/2010 )
(2)Cuantumul indemnizaţiilor solicitate potrivit alin. (1) se achită la nivelul cuvenit în perioada prevăzută în certificatul medical.

Art. 82
(la data 11-sep-2007 Art. 82 din capitolul III a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 2753/R din 11-sep-2007 )
Indemnizaţiile pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, în termen de 90 zile de la data la care beneficiarul era în drept să le solicite. Cuantumul indemnizaţiilor astfel solicitate se achită la nivelul cuvenit în perioada prevăzută în certificatul medical.
(la data 12-mai-2010 Art. 82 din capitolul III modificat de Art. I, punctul 26. din Ordinul 430/2010 )
In conformitate cu prevederile OUG 158/2005 respectiv Norma de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, sumele reprezentând diferenţa dintre suma indemnizaţiilor plătite si contribuţia de concedii si indemnizaţii de asigurări de sănătate, sunt reglementate la art. 38

Art. 38
(1)Sumele reprezentând indemnizaţii, care se plătesc asiguraţilor şi care, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, se suportă din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, se reţin de către plătitor din contribuţiile pentru concedii şi indemnizaţii datorate pentru luna respectivă.
(2)Sumele reprezentând indemnizaţii plătite de către angajatori asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate de aceştia în luna respectivă, se recuperează din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinaţie, în condiţiile reglementate prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă. Aceste sume nu pot fi recuperate din sumele constituite reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate.
(la data 30-dec-2010 Art. 38, alin. (2) din capitolul VII modificat de Art. IX, punctul 6. din Ordonanta urgenta 117/2010 )

……………………
Norma din 2006
Art. 76
Sumele reprezentând indemnizaţii, care se plătesc asiguraţilor şi care, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, se suportă din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, se reţin de către plătitor din contribuţiile pentru concedii şi indemnizaţii datorate pentru luna respectivă.
Art. 77
Sumele reprezentând indemnizaţii plătite de către angajatori asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate de aceştia în luna respectivă, se recuperează din contribuţiile datorate pentru lunile următoare sau din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinaţie.
(1)Sumele reprezentând indemnizaţii plătite de către angajatori asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate de aceştia în luna respectivă, se recuperează din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinaţie.
(la data 24-feb-2011 Art. 77, alin. (1) din capitolul II, sectiunea 8 modificat de Art. I, punctul 9. din Ordinul 130/2011 )
(2)Pentru recuperarea sumelor reprezentând indemnizaţii achitate care depăşesc obligaţia lunară de plată a contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii, angajatorul depune la registratura casei de asigurări de sănătate solicitarea scrisă conform modelului prevăzut în anexa nr. 12, la care se ataşează Declaraţia privind obligaţiile de plată prevăzută la arţ. 1, precum şi, după caz, dovada achitării contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii, pentru perioada anterioară pentru care se solicită restituirea.
(2)Pentru recuperarea sumelor reprezentând indemnizaţii achitate care depăşesc obligaţia lunară de plată a contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii, angajatorul depune la registratura casei de asigurări de sănătate solicitarea scrisă conform modelului prevăzut în anexa nr. 12, la care se ataşează Centralizatorul privind certificatele de concediu medical prevăzut în anexa nr. 18, precum şi, după caz, dovada achitării contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii, pentru perioada anterioară pentru care se solicită restituirea.
(la data 24-feb-2011 Art. 77, alin. (2) din capitolul II, sectiunea 8 modificat de Art. I, punctul 9. din Ordinul 130/2011 )
(3)Cererea va fi analizată de compartimentul de specialitate din cadrul casei de asigurări de sănătate, care va întocmi referatul de propunere spre aprobare a cererii de restituire sau, după caz, de respingere cu motivarea acesteia, referat avizat de personalul împuternicit să exercite viza CFP.
(4)Referatul prevăzut la alin. (3), semnat de directorul executiv al Direcţiei management şi economică, va fi supus aprobării preşedintelui-director general, conform modelului prevăzut în anexa nr. 13.
(5)Pe baza referatului aprobat se întocmesc: ordonanţarea de plată, ordinul de plată, borderouI ordinelor de plată prevăzut în anexa nr. 14 sau, după caz, comunicarea de respingere a plăţii prevăzută în anexa nr. 15, care va fi transmisă solicitantului în termen de 15 zile.
(5)Pe baza referatului aprobat se întocmesc: ordonanţarea de plată, ordinul de plată, borderoul ordinelor de plată prevăzut în anexa nr. 14 sau, după caz, comunicarea de respingere a plăţii prevăzută în anexa nr. 15. În termen de 15 zile de la depunerea cererii de restituire, casa de asigurări de sănătate va efectua plata sumelor aprobate sau va transmite solicitantului comunicarea de respingere a plăţii.
(la data 01-aug-2007 Art. 77, alin. (5) din capitolul II, sectiunea 8 modificat de Art. I, punctul 24. din Ordinul 830/2007 )
(5)Pe baza referatului aprobat se întocmesc: ordonanţarea de plată, ordinul de plată, borderoul ordinelor de plată prevăzut în anexa nr. 14 sau, după caz, comunicarea de respingere a plăţii prevăzută în anexa nr. 15. în termen de 30 zile de la depunerea cererii de restituire, casa de asigurări de sănătate va efectua plata sumelor aprobate sau va transmite solicitantului comunicarea de respingere a plăţii.
(la data 12-mai-2010 Art. 77, alin. (5) din capitolul II, sectiunea 8 modificat de Art. I, punctul 24. din Ordinul 430/2010 )
(6)După efectuarea plăţii, dosarul se arhivează la compartimentul de specialitate.
(la data 24-mai-2006 Art. 77 din capitolul II, sectiunea 8 modificat de Art. I, punctul 1. din Ordinul 526/2006 )
Art. 78
Indemnizaţiile se achită beneficiarului, reprezentantului legal sau mandatarului desemnat prin procură de către acesta. Indemnizaţiile cuvenite şi neachitate asiguratului decedat se plătesc soţului supravieţuitor, copiilor, părinţilor sau, în lipsa acestora, persoanei care dovedeşte că l-a îngrijit până la data decesului.
Art. 79
Plata indemnizaţiilor încetează începând cu ziua următoare celei în care:
a)beneficiarul a decedat;
b)beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru acordarea indemnizaţiilor;
c)beneficiarul şi-a stabilit domiciliul pe teritoriul altui stat cu care România nu are încheiată convenţie de asigurări sociale;
d)beneficiarul şi-a stabilit domiciliul pe teritoriul unui stat cu care România a încheiat convenţie de asigurări sociale, dacă în cadrul acesteia se prevede că indemnizaţiile se plătesc de către celălalt stat.

Art. 82
(la data 11-sep-2007 Art. 82 din capitolul III a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 2753/R din 11-sep-2007 )
Indemnizaţiile pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, în termen de 90 zile de la data la care beneficiarul era în drept să le solicite. Cuantumul indemnizaţiilor astfel solicitate se achită la nivelul cuvenit în perioada prevăzută în certificatul medical.
(la data 12-mai-2010 Art. 82 din capitolul III modificat de Art. I, punctul 26. din Ordinul 430/2010 )


După cum se observa legiuitorul face clar distincţia intre plătitor si beneficiar precum si intre indemnizaţii si sume reprezentând indemnizaţi plătite.

Art. 1
(la data 16-feb-2006 Art. 1 din capitolul I a fost reglementat de Norma din 2006 )
(la data 16-feb-2006 Art. 1 din capitolul I a fost reglementat de Norma din 2006 )
(1)Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, dacă:
A.desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă sau în baza raportului de serviciu, precum şi orice alte activităţi dependente;
(la data 30-dec-2010 Art. 1, alin. (1), punctul A. din capitolul I modificat de Art. IX, punctul 1. din Ordonanta urgenta 117/2010 )
…………………………………………………………….
Art. 2
(la data 16-feb-2006 Art. 2 din capitolul I a fost reglementat de Norma din 2006 )
(1)Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, sunt:
a)concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
b)concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale;
c)concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
d)concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav;
e)concedii medicale şi indemnizaţii de risc maternal.
(2)Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate prevăzute la alin. (1) sunt denumite în continuare concedii şi indemnizaţii.
Art. 3
(la data 28-nov-2006 Art. 3 din capitolul I a fost referinte de aplicare Ordonanta urgenta 91/2006 )
Dreptul la concediile şi indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1) este condiţionat de plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate destinată suportării acestor indemnizaţii, denumită în continuare contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii.
Art. 3^1
Pentru a beneficia de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, persoanele prevăzute la art. 1 trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a)să îndeplinească stagiul minim de cotizare prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă;
b)să prezinte adeverinţa de la plătitorul de indemnizaţii din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A;
c)să fie prezente la domiciliu sau la adresa indicată, după caz, în intervalul de timp şi în condiţiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă, în vederea exercitării verificării de către reprezentanţii plătitorilor de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate.
(la data 26-apr-2010 Art. 3 din capitolul I completat de Art. I, punctul 1. din Ordonanta urgenta 36/2010 )
Art. 5
Începând cu data intrării în vigoare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, cota de contribuţie prevăzută la art. 4 alin. (2) se datorează şi se achită de către:
a)angajatori pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B;
b)instituţia care administrează bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) lit. C;
c)persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2).
Art. 6
(la data 16-feb-2006 Art. 6 din capitolul I a fost reglementat de Norma din 2006 )
(la data 16-feb-2006 Art. 6 din capitolul I a fost reglementat de Norma din 2006 )
(1)Persoanele juridice sau fizice prevăzute la art. 5 au obligaţia să calculeze şi să vireze la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate cota de contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii.
(la data 26-apr-2010 Art. 6, alin. (1) din capitolul I modificat de Art. I, punctul 4. din Ordonanta urgenta 36/2010 )
…………………………………………..
(31)Persoanele prevăzute la art. 5 lit. a) şi b) sunt obligate să depună la casele de asigurări sociale de sănătate, în a căror rază administrativ-teritorială îşi au sediul social, respectiv domiciliul, exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical numai în condiţiile în care se solicită restituirea sumelor reprezentând indemnizaţii plătite asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
(la data 30-dec-2010 Art. 6, alin. (3) din capitolul I completat de Art. IX, punctul 4. din Ordonanta urgenta 117/2010 )


In concluzie art. 40 din OUG 158/2005 respectiv art. 82 din Norma de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, reglementează obligaţii/drepturi ale asiguratului, acestea referindu-se la beneficiar, respectiv asigurat, si la indemnizaţii nu la sume reprezentând indemnizaţii plătite, angajatorul are calitatea de plătitor de indemnizaţii si nu de beneficiar al acestora.

După cum este cunoscut Casa Judeţeana de Sănătate a aplicat acesta interpretare, in sensul ca a refuzat restituirea sumelor reprezentând indemnizaţii plătite asiguraţilor de către angajator mai vechi de 90 de zile dar a permis compensarea acestora cu sumele datorate cu titlu de contribuţie la FNUASS. Prin Ordinul 130/2011 a fost modificat articolul 77 din Norma din 2006 si aceasta compensare nu mai este posibila.

Art. 77
(1)Sumele reprezentând indemnizaţii plătite de către angajatori asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate de aceştia în luna respectivă, se recuperează din contribuţiile datorate pentru lunile următoare sau din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinaţie.(modificat)
(1)Sumele reprezentând indemnizaţii plătite de către angajatori asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate de aceştia în luna respectivă, se recuperează din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinaţie.
(la data 24-feb-2011 Art. 77, alin. (1) din capitolul II, sectiunea 8 modificat de Art. I, punctul 9. din Ordinul 130/2011 )
(2)Pentru recuperarea sumelor reprezentând indemnizaţii achitate care depăşesc obligaţia lunară de plată a contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii, angajatorul depune la registratura casei de asigurări de sănătate solicitarea scrisă conform modelului prevăzut în anexa nr. 12, la care se ataşează Centralizatorul privind certificatele de concediu medical prevăzut în anexa nr. 18, precum şi, după caz, dovada achitării contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii, pentru perioada anterioară pentru care se solicită restituirea.
(la data 24-feb-2011 Art. 77, alin. (2) din capitolul II, sectiunea 8 modificat de Art. I, punctul 9. din Ordinul 130/2011 )
(3)Cererea va fi analizată de compartimentul de specialitate din cadrul casei de asigurări de sănătate, care va întocmi referatul de propunere spre aprobare a cererii de restituire sau, după caz, de respingere cu motivarea acesteia, referat avizat de personalul împuternicit să exercite viza CFP.


Avem rugămintea, in conformitate cu OUG 158/2005 si a Normei din 2006 de aplicare a prevederilor OUG 158/2005 si a celor prezentate mai sus, sa va pronunţaţi cu privire la :

1. . Daca creanţa de ___________lei, reprezentând diferenţa dintre suma indemnizaţiilor plătite si contribuţia de concedii si indemnizaţii de asigurări de sănătate aferente perioadei ___________, este prescrisa
2. .Calitatea angajatorului, plătitor de indemnizaţii sau beneficiar de indemnizaţii.
3. Daca exista diferenţa intre indemnizaţii si sume privind indemnizaţiile plătite


Având in vedere cele menţionate mai sus, aşteptam răspunsul dumneavoastră conform O.G 27/2002 privind soluţionarea petiţiilor.

Va mulţumim,
a mai primit cineva vreun raspuns clar. A deschis cineva actiunea in instanta? as dori un model de intampinare.
Buna ziua. Revin cu noutati. In data de 08.08.2011 ni s-a inregistrat la Tribunalul Hunedoara dosarul de chemare in judecata a Casei de Sanatate HD, pentru sume de recuperat pe perioada iunie-septembrie 2010. Avem termen pe 10.11.2011.
in cat timp sunt obligati cei de la casa de sanatate sa vireze banii (in ce lege scrie?))
am depsu dosar din 2010 si nu am primit nici un raspund de la ei si vrem sa le facem o adresa sa cerem penalitati?
stie cineva unde se specifica termenul la care sunt ei obligati (casa de sanatate) sa restituie sumele?
multumesc.

Alte discuții în legătură

Recuperare indemnizatie de cm de la fnuas Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Va rog sa imi enumerati care sunt cazurile in care un angajator poate sa-si recupereze indemnizatii de concediu medical. Sunt noua in domeniul ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume fnuass ContSters223242 ContSters223242 Buna ziua, Am urmarit forum-ul dvs. si stiu ca s-a dezbatut foarte mult subiectul sumelor de recuperat reprezentand diferenta intre contributia datorata de ... (vezi toată discuția)
Recuperarea baniilor pe concediu nikol21n nikol21n buna ziua am si eu o intrebare de unde isi recupereaza banii pe prenatal si postnatal firma si dupa cat timp de la nasterea ?va multumesc:D (vezi toată discuția)