avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demitere presedinte al Asociatiie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demitere presedinte al Asociatiie de proprietari

Buna ziua,
presedintele asociatiei ne sicaneaza si nu vrea sa primeasca cererea proprietarilor cu privire la organizarea unei sedinte generale extraordinare. Noi indeplinim conditiile mentionate in Legea 230 de 20% din proprietari. Ce putem face in acest caz pentru a organiza o adunare generala cu scopul de a schimba presedintele si comitetul executiv? Cum putem schimba presedintele si comitetul daca nu ni se primeste cererea?
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 14:05, 15 Noiembrie 2010
Realizati convocatorul adunarii generale cu ordinea de zi,obtineti tabelul cu semnaturile proprietarilor
- Pentru situaţii speciale, adunările generale extraordinare ale asociaţiei pot fi convocate oricând de către comitetul executiv sau de către cel puţin 20% din numărul
proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari,pe bază de tabel nominal convocator.
Pentru ce va trebuie cerere ?!
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2010
LocatarB, utilizator
Conform legii 230/2007, presedintele convoaca adunarea generala. Dar conform aceleeasi legi, asa cum s-a aratat mai sus orice proprietar sau grup de proprietari poate convoca adunarea generala cu semnatura a 20% din membrii asociatiei, fara a intreba, a discuta sau a solicita presedintele sau comitetul executiv.
Asa ca avand acel tabel cu minim 20% semnaturi, faceti un anunt cu ordinea de zi, data, ora si locul unde va avea loc adunarea generala. Pentru a putea lua hotarari in adunarea generala trebuie sa fie prezenti 50%+1 din numarul membrilor asociatiei. Altfel reconvocati adunarea generala in termen de maxim 10 zile.
Pentru informarea si mobilizarea proprietarilor mergeti din usa in usa, puneti afise, puneti anunturi in cutiile de posta...
Inteleg ca anuntul pentru Adunarea Generala Exceptionala se poate pune de catre membrii asociatiei si doar informa presedintele si administratorul. Asta inseammna ca in alineatul 3 al articolului 23 expresiea "la cerere" se interpreteaza ca putem organiza adunarea fara a face cerere catre presedinte. Ce se intampla daca ei nu vin la Adunarea Generala? Cum pot aplica hotararile din adunare daca ei nu nu vor sa le accepte? Noi urmarim demiterea celor doi deoarece exista mari nereguli in administrarea fondurilor asociatiei. Cum pot forta punerea in aplicare a hotararilor fara a deveni abuz?
Inainte de a-i demite pe cei doi, eu va propun sa cititi legea si normele de aplicare de mai multe ori pana veti intelege despre ce se vorbeste in acele legi. Ca daca ii demiteti si vin altii care nu stiu legile....n-ati facut nimic!

Ma refer la faptul ca n-ati inteles ca hotararea AG se ia cu votul pozitiv a 50% + 1 dintre proprietari si ca este valabila pentru orice proprietar, indiferent ca a fost sau nu la AG, indiferent ca vrea sau nu vrea, indiferent daca-i place sau nu, indiferent daca e presedinte sau un simplu proprietar.

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Anulare indemnizatie presedinte simonadrg simonadrg In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de ... (vezi toată discuția)