avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... despre admininistratorul unei societati comerciale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

despre admininistratorul unei societati comerciale

daca intr-o societate comerciala sunt 3 asociati cu parti egale si unul dintre ei este si administrator iar acesta din urma este plecat din tara si a facut altuia dintre cei 3 asociati procura notariala prin care sa-l reprezinte poate acesta sa semneze in numele administratorului si a societatii un contract de asistenta juridica,in statutul societatii este precizat ca administratorul societatii este singura persoana imputernicita la semnatura speciala a societatii cu acordul unanim al asociatilor iar pe documentele societatii el va semna in numele personal,cu obligatia de a preceda semnatura cu precizarea"administratorul societatii"in cazul acesta nu era necesara hotararea adunarii generale? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: leonida , utilizator 12:26, 8 Noiembrie 2010
multumesc mult,am vazut ca,conform art.71(1) din legea societatilor comerciale,administratorul nu poate transmite dreptul de a reprezenta societatea art.71 alin 3.
-administratorul poate da mandat unei persoane pt. o operatiune determinata,nu pt. exercitiul dreptului de administrare.
-trebuie specificat in actul constitutiv sau facuta hotarare aga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire de administrare SFARTZ ANDREEA SFARTZ ANDREEA as vrea sa stiu de ce documende este nevoie pentru a face aceasta imputernicire la notarul public...adica administratorul vrea sa nu mai auda de mers pe ici pe ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt a reprezenta sc mihamagda mihamagda Buna ziua , Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in ... (vezi toată discuția)
Delegare drept de semnatura membrii directoratului paulsimion paulsimion Pot delega membrii directoratului intr-o societatea pe actiuni administrata in sistem dualist dreptul de semnatura (dreptul de a angaja societatea fata de ... (vezi toată discuția)