avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politie - retinere minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politie - retinere minor

am un fiu de 16 ani si saptamana trecuta a ramas intr-o seara in parc pana dupa ora 24 ca niciodata.La un moment dat niste politisti i-a perchezitionat(mai era cu un baiat) si i-a dus la sectie,unde i-a retinut pana a doua zi la 12 adica vreo 12 ore fara ca eu sa stiu sau sa fiu anuntata ca este retinut si pe ce motiv. el totusi fiind minor.As vrea sa stiu au vreo baza legala sa-i retina cu toate ca nu au facut absolut nimic ilegal ?
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 19:02, 5 Noiembrie 2010
Daca nu au prezentat acte de identitate pot fi retinuti pentru identificare.
politia nu s-a prezentat si nici nu au avut vreun motiv de retinere singurul lucru a fost ca era tarziu(ora)
In documentele justificative prin care minorul a fost introdus in unitatea de politie este consemnat concret temeiul legal care a condus la verificare si retinere pentru verificarea identitatii
va multumesc mult aveti dreptate in privinta stabilirii identitatii in conditiile in care nu a avut un bi la el dar totusi 12 ore nu vi se pare exagerat nu omorase pe nimeni nu furase,etc?oricum va multumesc din suflet
Da ,aveti perfecta dreptate privitor la intervalul de timp cat minorul a fost retinut
Legal organul de poitie avea obligatia sa comunice parintilor situatia de retinere a minorului

Alte discuții în legătură

Conduce la politie cristiursa cristiursa daca nu am vreun act prin care sa ma legitimez pot fi condus la sediul politiei daca am buletinul pot fi condus pentru verificari suplimentare (vezi toată discuția)
Urgent!!!prelevarea de amprente fara consimtamant blue2v blue2v aseara am fost retinut de politie,dus la sectie,apoi la cea judeteana unde mi s-au prelevat amprentele,fotografiat fara consimtamantul meu,explicatia ... (vezi toată discuția)
Politia romana! Dyablo2408 Dyablo2408 Buna ziua, ma numesc Pop Marius si sunt din Arad. Azi noapte pe la ora 00:00 ma aflam impreuna cu un prieten intr-o discoteca din oras. Pe la ora 02:00 au ... (vezi toată discuția)