avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politia romana!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politia romana!

Buna ziua, ma numesc Pop Marius si sunt din Arad.
Azi noapte pe la ora 00:00 ma aflam impreuna cu un prieten intr-o discoteca din oras. Pe la ora 02:00 au intrat in discoteca un grup de 4 politisti care au solicitat tuturor sa paraseasca localul. Intrebandu-ma de ce nu ma conformez mai repede deoarece "domnul" politist se grabea, iam explicat ca deja sunt cu haina pe mine si mai am 2 guri de bere pe care doresc sa le termin deoarece am platit pentru ea.
Pt. asta unul din politisti mi-a smuls berea din mana a aruncato pe jos si a calcato in picioare (era doza) spunandu-mi ca nu mai am de ce sta acum. Am iesit afara din local impreuna cu acel prieten solicitand intre timp politistilor sa se prezinte.
Nici unul dintre politisti nu a dorit sa se prezinte. Eram inca in fata localului cand am incercat sa sun o cunostinta care sa-mi spuna cum aflu numele celor 4 politisti.
Acestia vazand ca inca nu am plecat din zona sau hotarat sa ne "invite" la sectie. Am fost fortati sa intram in duba politiei unde ne-au fost confiscate telefoanele mobile, spunandunise ca in masina politiei si la ei in sediu nu avem voie sa folosim telefonul celular. Am intrebat pt ce sunt dus la sectie deoarece ma pot identifica cu actul de identitate si nu am incalcat nici o lege din cate stiu, dupa o vreme mi sa spus ca sunt dus la sectie in baza legi 61 si desi am cerut detalii nu mi-au fost date.
In incinta sectiei de politie ne-au scos bateriile din telefoanele mobile si le-au pus pe o masa. Lau asezat pe prietenul meu cu forta pe unul din scaune (eu m-am asezat de buna voie) si atunci unul din politisti ne-a cerut actele de identitate si a inceput sa scrie cate un proces verbal pentru fiecare, facand comentari de genu "bine ca aveti voi drepturi; va arat eu voua; in 89 erati niste cacati si acuma sunteti mari smecheri; si daca am obligatia prin lege sa va spun cum ma cheama nu o fac fiindca nu meritati, o sa cititi pe amenda"
Dupa aproximativ o ora am fost intrebat daca doresc sa semnez procesul verbal, pe care nu lam semnat, mi la citit politistul si am aflat ca am disturbat linistea publica si am luat amenda in valoare de 250 ron. A urmat procesul verbal pt prietenul meu, pe care nu lau mai intrebat daca vrea sa-l semneze si nu ia mai fost citit, spunanduise ca are acelasi continut cu al meu, desi acesta le solicitase in mod repetat sa i se citeasca. Tot din procesele verbale aflasem si ca eram in stare vadita de ebrietate desi nu consumasem decat o bere si jumatate si am solicitat sa ni se ia alcolemia, solicitare la care nu ni s-a dat nici un raspuns.
Ne-au fost inapoiate telefoanele mobile si am fost condusi afara.

Intrebarea mea e ce pot face mai departe, deoarece nu consider ca as fi incalcat vre-o lege si nu am de gand sa platesc aceasta amenda, din contra doresc sa ajung in instanta.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:17, 14 Decembrie 2009
daca nu ai martori(in afara de prietenul tau) si dovezi concrete(inregistrari audio,poze )nu faci nimic,poti sa-ti iei gandu de la sansa de a castiga deoarece cuvantul politistului inseamna mai mult decat al tau cu toate ca nu-si poate dovedi afrimatiile(propria experienta in tribunal) dar poti incerca sa-l "freci",ii faci plangere contraventionala ,ceri audierea lui si a colegului in fata instantei(repet doar sa-l enervezi)
Nu ai sanse fara dovezi concrete(marturia prietenului tau nu va conta deoarece e parte implicata plus ca e prieten cu tine) chiar si cu dovezi slabe sanse ca judecatorii iau de bun ce zic politistii si interpreteaza legea cum vor ei
p.s poti face o plangere pe numele lui la seful politiei (seful lui)da risti sa-l enervezi si sa te urmareasca si sa-ti faca altele mai grave
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
MihaiDC, utilizator
Am si alti martori pana la intrarea in duba politiei, care pot confirma ca nu am refuzat sa parasesc localul ci doar doream sa-mi termin berea si care pot confirma ca nu am facut scandal incat sa-mi poata spune ca am diturbat linistea publica.
Sar putea sa am si 2 martori din sediul politiei care probabil erau acolo din aceleasi motive si pe care prietenul meu spunea ca-i cunoaste. dar de acestia 2 nu sunt sigur.
Si ar mai trebui sa fie amprentele politistului pe bateria de la telefon.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Dyablo2408, utilizator
chiar crezi ca vor lua amprentele?stii ce va zice judecatoarea (judecatoarea trb sa dispuna luarea amprentelor)ca nu-s concludente in dovedirea faptului ca n-ai facut scandal,doar atat iti zice
dar poti incerca,eu chiar te sfatuiesc,chiar daca nu castigi macar ii plimbi pe politisti(sa ceri audierea lor in fata instantei)
p.s daca nu te temi de ei poti sa le faci o plangere la seful politiei din arad,te sfatuiesc sa o faci luni la prima ora daca faci plangere te va ajuta intr- o masura
p.s intereseazate daca discoteca nu avea camere de filmat inauntru si afara
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
MihaiDC, utilizator
Dyablo2408 a scris:

Am si alti martori pana la intrarea in duba politiei, care pot confirma ca nu am refuzat sa parasesc localul ci doar doream sa-mi termin berea si care pot confirma ca nu am facut scandal incat sa-mi poata spune ca am diturbat linistea publica.
Sar putea sa am si 2 martori din sediul politiei care probabil erau acolo din aceleasi motive si pe care prietenul meu spunea ca-i cunoaste. dar de acestia 2 nu sunt sigur.
Si ar mai trebui sa fie amprentele politistului pe bateria de la telefon.


In primul rand trebuie sa contestati procesul verbal de contraventie.
Puteti face plangere penala impotriva politistilor care au abuzat nejustificat de functia lor din cele ce spuneti.
Parerea mea este ca nu aveau dreptul sa va duca la sectie si au actionat abuziv.
Problema este cumva complicata intrucat daca nu aveti martori pe partea procesului penal vor exista probleme.
Insa faptul ca ati fost dusi la sectie se poate dovedi si poate sa fie suficient in conditiile in care a fost vorba de un abuz.

avocat Claudiu Lascoschi
domnu avocat degeaba face plangere penala impotriva politistilor .
zic asta deoarece intai trebuie sa dovedeasca ca nu a tulburat linistea publica si abia atunci poate dovedi ca a fost dus abuziv la sectie.
daca demonstreaza ca a fost dus la sectie fara a arata ca nu a facut scandal nu-i foloseste la nimic
p.s daca face plangere penala impotriva politistilor intai se va jdueca plangerea contraventionala impotriva procesului verbal zic asta deoarece cele 2 obiecte ale procesului is dependente una de alta in solutionare

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda (sotia ia amenda fiindca a fost batuta de sot) cremaxx cremaxx Buna ziua.As dori sa aflu cum de se poate sa iau amenda dupa ce am fost agresata de sot ,(am si certificat medico-legal pe 30-35zile),din timp ce eu am sunat ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie - tulburarea linistii si ordinii publice wwalentin wwalentin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune:intr-o seara ,deranjat de un grup de indivizi care tulburau linistea publica in dreptul ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie caius mihai caius mihai buna!daca se poate as vrea si eu sa stiu in cazul in care politia are reclamatii asupra mea de la vecinii de pe scara,pentru ca am facut galagie(ceea ce nu e ... (vezi toată discuția)