avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politia romana!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politia romana!

Buna ziua, ma numesc Pop Marius si sunt din Arad.
Azi noapte pe la ora 00:00 ma aflam impreuna cu un prieten intr-o discoteca din oras. Pe la ora 02:00 au intrat in discoteca un grup de 4 politisti care au solicitat tuturor sa paraseasca localul. Intrebandu-ma de ce nu ma conformez mai repede deoarece "domnul" politist se grabea, iam explicat ca deja sunt cu haina pe mine si mai am 2 guri de bere pe care doresc sa le termin deoarece am platit pentru ea.
Pt. asta unul din politisti mi-a smuls berea din mana a aruncato pe jos si a calcato in picioare (era doza) spunandu-mi ca nu mai am de ce sta acum. Am iesit afara din local impreuna cu acel prieten solicitand intre timp politistilor sa se prezinte.
Nici unul dintre politisti nu a dorit sa se prezinte. Eram inca in fata localului cand am incercat sa sun o cunostinta care sa-mi spuna cum aflu numele celor 4 politisti.
Acestia vazand ca inca nu am plecat din zona sau hotarat sa ne "invite" la sectie. Am fost fortati sa intram in duba politiei unde ne-au fost confiscate telefoanele mobile, spunandunise ca in masina politiei si la ei in sediu nu avem voie sa folosim telefonul celular. Am intrebat pt ce sunt dus la sectie deoarece ma pot identifica cu actul de identitate si nu am incalcat nici o lege din cate stiu, dupa o vreme mi sa spus ca sunt dus la sectie in baza legi 61 si desi am cerut detalii nu mi-au fost date.
In incinta sectiei de politie ne-au scos bateriile din telefoanele mobile si le-au pus pe o masa. Lau asezat pe prietenul meu cu forta pe unul din scaune (eu m-am asezat de buna voie) si atunci unul din politisti ne-a cerut actele de identitate si a inceput sa scrie cate un proces verbal pentru fiecare, facand comentari de genu "bine ca aveti voi drepturi; va arat eu voua; in 89 erati niste cacati si acuma sunteti mari smecheri; si daca am obligatia prin lege sa va spun cum ma cheama nu o fac fiindca nu meritati, o sa cititi pe amenda"
Dupa aproximativ o ora am fost intrebat daca doresc sa semnez procesul verbal, pe care nu lam semnat, mi la citit politistul si am aflat ca am disturbat linistea publica si am luat amenda in valoare de 250 ron. A urmat procesul verbal pt prietenul meu, pe care nu lau mai intrebat daca vrea sa-l semneze si nu ia mai fost citit, spunanduise ca are acelasi continut cu al meu, desi acesta le solicitase in mod repetat sa i se citeasca. Tot din procesele verbale aflasem si ca eram in stare vadita de ebrietate desi nu consumasem decat o bere si jumatate si am solicitat sa ni se ia alcolemia, solicitare la care nu ni s-a dat nici un raspuns.
Ne-au fost inapoiate telefoanele mobile si am fost condusi afara.

Intrebarea mea e ce pot face mai departe, deoarece nu consider ca as fi incalcat vre-o lege si nu am de gand sa platesc aceasta amenda, din contra doresc sa ajung in instanta.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:17, 14 Decembrie 2009
Cat timp as avea la dispozitie si care ar fi procedura pt a depune o plangere penala?
Va redau mai jos articolele 283 si 284 Cpp:
Art. 283: Continutul plangerii
(1) Plangerea trebuie sa cuprinda descrierea faptei, indicarea autorului, aratarea mijloacelor de proba, indicarea adresei partilor si a martorilor, precizarea daca persoana vatamata se constituie parte civila si, atunci cand este cazul, indicarea persoanei responsabile civilmente.
Art. 284: Termenul de introducere a plangerii
(1) In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
Succes!
ati omis ceva:in cazul plangerilor contraventionale(ataca procesului verbal de contraventie)acestea se depun in 15 zile la judecatorie de la data comunicarii procesului verbal sau primirii prin posta in cazul refuzului de semnare a procesului verbal in 2 exemplare+copie buletin+copie proces verbal de contraventie
p.s ma refer la procedura civila
si inca ceva ca sa ai sanse de castig in procesul penal intai trebui sa dovedesti ca cele scrise in procesul verbal nu-s adevarate deoarece doar asap oti dovedi ca politistii au facut un abuz dovedind ca procesul verbal nu e temeinc sua legal
te sfatuiesc sa faci si o plangere contraventionala(codul de procedura civila) si una penala daca esti sigur ca poti aduce dovezi care sa-ti sustina argumentarea(cred ca intai se va judeca plangerea contraventionala si dupa aia cee penala,deocandata tu vrei sa scapi de amenda si daca poti sa-i bagi si pe politisti la abuz dupa aia
slab domnule avocat veniti doar cu articole de lege dar nu explicati cum poate folosi articolul in favoare lui,fiecare interpreteza legea cum vrea el si avocatii si judecatorii
godspeed a scris:

Dyablo2408 a scris:

Pentru inceput ma gandeam sa cer o audienta comandantului politiei.

Doriti sa aflati cum acum vreo 10 ani, dupa ce unui prieten i s-a furat portofelul cu acte cu tot intr-o statiune a litoralului romanesc, a fost invitat in biroul comandantului politiei, care cu o maxima amabilitate l-a convins sa nu depuna plangere, cum pana la sfarsitul sejurului isi va recupera cel putin actele si va fi anuntat personal de dl.comandant ? Prietenul nu stia de cifra neagra a dosarelor nesolutionate ale politiei si a plecat fara a initia vreun demers. Ce sperati sa obtineti prin audienta? Verba volant, scripta manent... In afara de demersurile indicate mai sus, si mediatizarea cazului mi se pare o idee buna, daca va gasiti vreun aliat in randul lor.
Succes:)



Da, sunt foarte diplomati.=D>
Tot pe cale diplomatica se poate rezolva problema si cu politistii prin interventia comandantului.Trebuie sa fiti foarte hotarat ca sa nu va convinga.
Comandantul este foarte posibil sa nu stie care este atitudinea unor politisti din subordinea sa fata de cetateni.

Cat priveste plangerea penala este indicat sa o depuneti cat mai repede.Era bine chiar a doua zi dupa incident.Daca intarziati prea mult nu este in avantajul dvs.
In cadrul plangerii penale se poate face referire si la procesul verbal in sensul ca urmeaza a fi atacat in instanta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda (sotia ia amenda fiindca a fost batuta de sot) cremaxx cremaxx Buna ziua.As dori sa aflu cum de se poate sa iau amenda dupa ce am fost agresata de sot ,(am si certificat medico-legal pe 30-35zile),din timp ce eu am sunat ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie - tulburarea linistii si ordinii publice wwalentin wwalentin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune:intr-o seara ,deranjat de un grup de indivizi care tulburau linistea publica in dreptul ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie caius mihai caius mihai buna!daca se poate as vrea si eu sa stiu in cazul in care politia are reclamatii asupra mea de la vecinii de pe scara,pentru ca am facut galagie(ceea ce nu e ... (vezi toată discuția)